Hlavní obsah

Hlad po hodinkách Applu je obrovský, čekací doby se prodlužují

Novinky, Miloslav Fišer

Od konce minulého týdne mohou lidé v Česku kupovat dvoje nové chytré hodinky společnosti Apple. Situace je ale taková, že obchodníci mají na skladech pouze pár modelů a poptávka je tak vysoká, že Apple nestíhá – čekací doby se tak značně prodlužují.

Představení chytrých hodinek Apple Watch Series 6Video: Archív výrobce

 
Článek

Situace je stejná u levného modelu Watch SE, ale také u špičkové varianty Watch Series 6. Ještě minulý týden Apple na svých stránkách informoval, že dodací doba je čtyři až šest dní podle zvoleného provedení.

Aktuálně se však čekací doba prodloužila na šest až osm týdnů. Pokud tedy lidé nyní chtějí objednat chytré hodinky s logem nakousnutého jablka přímo ze stránek Applu, zpravidla si na ně počkají do konce října, nebo dokonce až do začátku listopadu.

Foto: archív výrobce

Apple Watch SE.

Některé modely je možné zakoupit v tuzemských internetových obchodech i bez čekání, ale nabídka také rozhodně není tak pestrá jako minulý týden. I to svědčí o tom, že poptávka stejně jako v minulých letech převyšuje nabídku.

Apple Watch SE startují na částce 7990 Kč. Těmi nejlepšími dostupnými technologiemi se pak chlubí Watch Series 6, tyto hodinky se v tuzemských obchodech nabízejí v závislosti na velikosti a použitém řemínku od 11 490 Kč.

Vůbec poprvé jsou nové šestky dostupné v modré a červené barvě pouzdra. Pokud pomineme nové barvy pouzder, hodinky vypadají na první pohled velmi podobně jako předchozí série s pořadovým číslem pět. Hlavní změny se totiž již tradičně udály uvnitř, hodinky pracují s procesorem Apple S6, který je výkonnější, energeticky úspornější a zároveň má přesnější barometr.

Apple láká na iPady a chytré hodinky, nové iPhony neukázal

Mobil

Hranatý rámeček hodinek je vyroben podobně jako počítače s logem nakousnutého jablka ze stoprocentního recyklovaného hliníku. Apple zdůraznil, jaký důraz jeho produkty kladou na ekologii a udržitelnost.

Šéf Applu Tim Cook prohlásil, že nejde pouze o „prodlouženou ruku mobilu“, ale o plnohodnotného „zdravotníka, kterého si můžete vzít kamkoliv s sebou“. Nejnovější model má zcela nový senzor pro měření krevního tlaku.

K dispozici je samozřejmě také hromada řemínků, prostřednictvím kterých bude možné design hodinek personalizovat podle libosti. Zajímavé je, že nově bude možné používat řemínky bez jakéhokoliv zapínání. Novinka zvaná Solo Loop přijde vhod především sportovcům.

Foto: archív výrobce

Apple Watch Series 6

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se měnil svět chytrých hodinek

Ve středu se bude konat velká tiskovka společnosti Samsung, na které bude k vidění celá řada novinek. Vedle očekávaných chytrých telefonů Galaxy Note by si...

Výběr článků

Načítám