Hlavní obsah

Futuristická dotyková myš vypadá jako podšálek

Novinky, mif

VivoMouse od společnosti Asus zaujme na první pohled nevídaným vzhledem, vypadá totiž jako podšálek pod hrníček. Plochý design je ale ku prospěchu - jednak se myš snadno schová na cestách do brašny, jednak je možné ji použít i v místech, kde mají standardní počítačové periferie problém.

Foto: Asus

Asus VivoMouse

Článek

Asus VivoMouse je možné používat jako běžnou bezdrátovou počítačovou myš. Na její vrchní straně se však nachází široká dotyková plocha, která funguje podobně jako touchpad u notebooku.

Podporována jsou i multidotyková gesta. Pomocí dvou prstů mohou uživatelé přemisťovat, maximalizovat nebo minimalizovat otevřená okna v operačním systému. Také je možné tímto způsobem zvětšovat či zmenšovat fotografie či internetové stránky.

Foto: Asus

Na vrchní straně myši je velký kruhový touchpad

Právě díky kruhové dotykové ploše může novinka posloužit také jako dálkový ovladač. Vhod může přijít především v obývacích pokojích u HTPC (Home Theater Personal Computer, tzn. domácí počítačové kino), kde je použití obyčejné myši často problematické.

Kdy se novinka objeví na trhu, zatím společnost Asus neprozradila. Oznámena ani nebyla cena.

Unikátní levitující myš

Letos představil zajímavou počítačovou myš také ruský designér Vadim Kibardin. Novinka se totiž dokáže vznášet nad stolem. Princip fungování není zas tak složitý, jak by se mohlo na první pohled zdát. V jejím těle je totiž umístěno magnetické kolečko, které se odpuzuje s druhým v kulaté základně. Samotné propojení myši s počítačem je pak zprostředkováno bezdrátově.

Foto: Vadim Kibardin

Koncept levitující myši

Kibardin věří, že novinka najde uplatnění u lidí, kteří vysedávají dlouhé hodiny u PC a trpí zdravotními obtížemi. Především pak zánětem šlach v zápěstí nebo v lokti.

Foto: Vadim Kibardin

Koncept levitující myši

Kdy přesně se levitující myš objeví na trhu a kolik bude stát, zatím není jasné. Designér však již dříve prozradil, že vyjednává s několika různými výrobci periferií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám