Hlavní obsah

Fitbit má nový fitness náramek, poprvé umí česky

Novinky, ort

Charge 3 byl doposud nejprodávanějším fitness náramkem společnosti Fitbit. Často mu však bylo vyčítáno, že nekomunikuje česky – tuzemští uživatelé se zpravidla museli smířit s angličtinou. Americký výrobce však nyní uvedl do prodeje čtvrtou generaci, která se konečně našemu jazyku naučila.

Foto: archív výrobce

Fitbit Charge 4

Článek

Fitbit Charge 4 nabídne kromě české lokalizace celou řadu pokročilých senzorů a funkcí. A to i přesto, že konstrukce je stejně velká jako u předchůdce. Daní za větší možnosti využití není ani nižší výdrž baterie na jedno nabití – bez elektrické zásuvky se lidé obejdou v praxi klidně i několik dní.

Náramek má v sobě zabudovaný GPS modul, díky čemuž je možné například přesně trasovat některé sportovní aktivity. Charge 4 dokonce dovede modul automaticky aktivovat během cvičení a pak jej vypnout, aby se zbytečně neplýtvala elektrická energie.

Lidé se kvůli koronaviru přestali hýbat, ukazují chytré hodinky a fitness náramky

Internet a PC

Nově je možné sledovat tempo a vzdálenost v reálném čase, a kromě více než 20 režimů pro cvičení je zde také sedm nových, které využívají právě GPS. Patří mezi ně například jízda na kajaku, kanoistika, lyžování a snowboarding.

Po dokončení aktivity s použitím GPS se synchronizuje náramek s telefonem a v aplikaci Fitbit uživatelé najdou mapu, ve které je možné vidět intenzitu cvičení na základě různých srdečních frekvencí přímo v rámci trasy. Budou tak mít kompletní vizuální přehled o svém zlepšení a výkonu v různorodém terénu.

Zajímavostí je u novinky také funkce Active Zone Minutes, v praxi totiž pomůže lépe porozumět samotné aktivitě a celkovému zdraví nad rámec pouhých čísel. Do statistik jsou totiž začleněna například i data z monitorování srdečního tepu, díky čemuž je následně možné sledovat, jak se majiteli náramku rozpumpuje srdce při jednotlivých aktivitách. A je jedno, zda se jedná o spinning, či jógu.

Foto: archív výrobce

Fitbit Charge 4

Za každou minutu mírné aktivity pak odmění uživatele jedním kreditem, dvěma kredity pak za aktivitu intenzivní. Tato funkce učiní veškeré výpočty místo uživatele a umožní tak rychle a jednoduše porozumět tomu, kolik aktivity je potřeba k dosažení denního a týdenního cíle.

Poskytne také upozornění v reálném čase přímo na zápěstí pokaždé, když uživatel přejde z mírné aktivity do intenzivní, aby byl informován, zda je nutné přidat, nebo naopak ubrat na výkonu a snaze.

Vedle toho náramek dovede monitorovat také spánkovou aktivitu, ale klidně také úroveň okysličení krve, neboť obsahuje zabudovaný SpO2 senzor. Úroveň kyslíku v krevním řečišti může indikovat různé dýchací potíže během spánku.

Fitbit Charge 4 je v tuzemských obchodech dostupný za 4190 Kč, avšak pouze v černém provedení. Ostatní barevné varianty dorazí až později.

Foto: archív výrobce

Fitbit Charge 4

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Lákadla moderních chytrých hodinek

Stále rostoucí popularitě se v posledních letech těší chytré hodinky, jejich přednosti jsou totiž nepopiratelné. Nabízí hromadu funkcí a svým majitelům umí...

Výběr článků

Načítám