Hlavní obsah

Extrémnímu flash disku nevadí mráz, voda ani oheň

Novinky, ort

Na první pohled vypadá novinka od společnosti Verbatim jako obyčejný flash disk. Ve skutečnosti jde však o extrémně odolný model, který při testech obstál při největším zatížení. Nevadí mu voda, mráz, a dokonce ani oheň.

Verbatim ToughMax USB 2.0Video: archív výrobce

 
Článek

Nový disk ToughMax USB 2.0 od společnosti Verbatim je tak odolný díky tomu, že byl vytvořen s prvky materiálu KyronMax. To je speciální termoplastický materiál nahrazující kov, který je schopný odolat skutečně extrémním podmínkám.

Používá se mimochodem například v letectví, lékařství, průmyslu či při výrobě automobilů a má vyšší poměr pevnosti v tahu ke hmotnosti než ocel. Flash disk díky tomu vydrží tlakovou sílu ve výši až 2 250 kg, ponoření do hloubky až 30 m či extrémní teploty od -25 °C do 150 °C.

Foto: archív výrobce

ToughMax USB 2.0

„Společnost Verbatim je součástí skupiny společností Mitsubishi Chemical, díky čemuž má možnost využívat jedinečné materiálové technologie, které společnost vyvinula pro jiná průmyslová odvětví,“ vysvětlil Chris Chalder, který má na starosti flashové a optické produkty společnosti Verbatim.

Využití u paměťových médií se tedy podle něj přímo nabízelo. „Ačkoli jsou sloučeniny KyronMax velmi lehké, jsou extrémně pevné a vytvářejí skvělé pouzdro, které vydrží skoro cokoli a ochrání vaše data před jakýmkoli poškozením disku.“

Otazník zatím visí nad přenosovými rychlostmi novinky. Prozrazeny však již byly ceny, model s kapacitou 64 GB vyjde na 749 Kč. V prodeji se objeví také verze s 16 a 32GB úložným prostorem, ty vyjdou na 259 a 329 Kč.

Foto: archív výrobce

ToughMax USB 2.0

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám