Hlavní obsah

Extrémně výkonný hybrid se vyprodal dřív, než se začal prodávat

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft odstartovala minulý týden ve vybraných zahraničních státech předobjednávky na nový hybrid Surface Book. Zájem o něj byl ale tak vysoký, že po pouhých deseti dnech americký softwarový gigant možnost nákupu zrušil. Poptávka totiž předčila nabídku, a tak se stroj vyprodal dříve, než se vlastně objevil na pultech obchodů.

BEZ KOMENTÁŘE: Surface Book je prvním notebookem od MicrosoftuVideo: Microsoft

 
Článek

Zájem lidí nemírnil ani fakt, že cena novinky není zrovna dvakrát lidová. S ohledem na výkonný hardware, který se ukrývá uvnitř tenké konstrukce, cena základního modelu činila 1500 dolarů (36 000 Kč). Za vyšší konfiguraci dokonce zájemci zaplatili klidně i 2100 dolarů (50 000 Kč).

Výše uvedené ceny platí pro americký trh. Za kolik se bude novinka nabízet v České republice a zda vůbec, zatím zástupci Microsoftu neprozradili.

Foto: archív výrobce

Surface Book

Pracovní tempo budou u Surface Booku udávat procesory Intel Core šesté generace, na výběr bude z řad Core i5 i Core i7. Stroj bude moci disponovat až 16 GB operační paměti a rychlou SSD jednotkou s úctyhodnou kapacitou až 1 TB. Vše pracuje pod operačním systémem Windows 10.

Kromě modelů s integrovaným grafickým čipem Intel HD se bude nabízet také výkonnější konfigurace s dedikovanou grafickou kartou nVidia GeForce s pamětí GDDR5. Novinka tak teoreticky může sloužit i pro hraní některých novějších her nebo střih videa ve vysokém rozlišení.

Foto: archív výrobce

Surface Book

Novinka láká také na 13palcový displej, který nabídne vysoké rozlišení 3000x2000 pixelů. Tato dotyková obrazovka je navíc odpojitelná od klávesnice, takže Surface Book dokáže fungovat klidně jako klasický tablet. K dotykovému displeji půjde volitelně přikoupit i stylus, který je schopen rozeznat až 1024 intenzit přítlaku.

V režimu tablet má zařízení tloušťku jen 7,7 mm, po připojení klávesnice však tloušťka naroste na 22,8 mm. Zvýší se logicky také hmotnost ze 728 g na 1,59 kg. Klávesnice totiž obsahuje další bateriové články, které prodlouží výdrž až na 12 hodin (3 hodiny tablet + 9 hodin klávesnice).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám