Hlavní obsah

Extrémně výkonné procesory od AMD dostanou 32 jader

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výkon počítačů se neustále zvyšuje, což je zásluha především procesorů. Nová generace čipů od AMD má přitom nabídnout ještě citelně vyšší výkon, bude to zásluha především integrace hned 32 jader do jediného procesoru.

Foto: Novinky

Nový procesor od AMD s 32 jádry a 64 vlákny.

Článek

Nový procesor od AMD spadá do kategorie Threadripper. Tak výrobce nazývá ty nejvýkonnější procesory na trhu.

V porovnání se současnou vlajkovou lodí, modelem Threadripper 1950X, bude nárůst výkonu pochopitelně enormní. Už jen kvůli tomu, že počet jader je dvojnásobný. Mimochodem při 32 jádrech nabídne tento čip rekordních 64 vláken, vyráběn bude 12nm technologií.

Foto: archív výrobce

Threadripper 1950X

Takto vysoký výkon by měl být využit především u počítačových sestav, na kterých se střihají videa, upravuje velké množství fotografií ve vysokém rozlišení a provádí další podobně náročné činnosti.

Majitele počítačů postavených na platformě AMD potěší také to, že novinka bude zpětně kompatibilní s již vydanými základními deskami TR4. V podstatě k instalaci nového procesoru bude stačit pouze aktualizovat bios, nebude tedy potřebovat obměnit půlku počítače.

Detaily drží AMD pod pokličkou 

Více toho však AMD zatím neprozradilo. Počkat si tedy budeme muset například na informace o přesných taktech. Jasno by nicméně mělo být ještě před Vánocemi, kdy se AMD chystá novinku uvést do prodeje.

Threadripper 1950X se aktuálně nabízí za více než 25 000 Kč, a to ještě po slevě. Lze tedy očekávat, že cenovka nové vlajkové lodi s 32 jádry bude ještě vyšší, přinejmenším 30 000 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám