Hlavní obsah

DVD vypalovačka od slovenské Oravy má v batohu 80 GB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Většinou se v této rubrice věnujeme počítačovému železu ze zahraničí - nejčastěji Číny či USA. Ovšem elektroniku produkují i země ve střední Evropě. Například slovenská Orava se pochlubila novým rekordérem DVR 706 HDD s 80 GB pevným diskem.

Článek

Jak napovídá označení, má rekordér Orava DVR 706 HDD 80 GB, zabudovaný pevný 80 GB harddisk. 

Nahrávaný program tak není nutné hned vypalovat na DVD (RW) média, lze jej pouze uložít na harddisk, tam ho upravit (např. "vystřihnout" reklamy) a na nosič přenést až zeditovaný materiál.

Nahrávat lze v pěti režimech, přičemž v nejkvalitnějším (HQ - high quality) se na DVD vejde hodina záznamu, na pevný disk až 18 hodin.

DVR nahrává na obě skupiny médií (DVD+R/RW, DVD-R/RW), při nahrávání podporuje formáty DVD+R/RW, DVD-R/RW, VCD, SVCD, CD-R/RW, DivX, MP3, WMA a Kodak Picture.

Novinka podporuje tzv. Time Shifting, který umožňuje přehrávat zaznamenaný  program (např. film, který vysílali v TV ve 20 hodin) a zároveň nahrávat další pořad, který právě běží v reálném čase na některém jiném TV kanálu (např. ve 23 hodin). Další zajímavostí je i možnost zamezit editaci (změny, mazání, rozdělování nebo zamknutí) pořadů nahraných na HDD nepovolanými osobami.

DVD přehrávač má - kromě DV-in, Audio RCA a S-video vstupů - zabudovaný USB vstup. A také formát komprese MPEG2, rozlišení obrazu více než 500 řádků, podporu českých titulků s diakritikou při přehrávání formátů DivX a vynikající kompatibilitu přehrávání nejrůznějších CD/DVD formátů.   

DVD rekordér DVR 706 MDD 80 GB stojí necelých 6000 korun. Zástupci Oravy uvedli, že se do několika měsíců objeví na trhu modely s vyšší kapacitou vestavěné paměti (160 nebo 250 GB).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám