Hlavní obsah

Do tabletu Surface Pro s kapacitou 64 GB si lidé uloží jen 23 GB dat

Novinky, mif

Už příští týden plánuje společnost Microsoft začít prodávat na vybraných zahraničních trzích svůj nový tablet Surface Pro, který díky vysokému výkonu bude konkurovat i ultrabookům. Jak upozornil server The Verge, novinka má však ještě před oficiálním startem zaděláno na problémy – důvodem je velikost úložného prostoru.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface Pro

Článek

Skutečná formátovaná kapacita vestavěné paměti se vždy liší od té, kterou udává výrobce. Část z ní ještě ukrajuje operační systém a předinstalované aplikace. Například na čtvrtou generaci 64GB iPadu si lidé mohou podle serveru MacRumors uložit reálně okolo 57 GB dat.

Plnohodnotný operační systém Windows 8 (u tabletu Surface Pro), společně s předinstalovanými aplikacemi a oddílem pro obnovení továrního nastavení, ale jak se zdá zabírá výrazně více prostoru než iOS od společnosti Apple. V praxi se tak na 64GB verzi Surfacu Pro od Microsoftu vejde jen 23 GB dat.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Mluvčí Microsoftu pro server The Verge potvrdil, že předinstalované programy a data si uzmou 41 GB kapacity také v případě 128GB modelu. Ten tak nabídne pro uložení souborů prostor o velikosti 87 GB.

Surface Pro se začne prodávat v zahraničí 9. února za cenu okolo 20 000 korun. Vybaven bude procesorem Intel Core i5, grafickým čipem Intel HD 4000 a 4 GB operační paměti. 10,6palcový displej nabídne rozlišení 1920 x 1080 bodů. [celá zpráva]

Foto: Microsoft

Tablet Surface Pro bude možné mimo jiné ovládat i dotykovým perem (stylusem).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám