Hlavní obsah

Computex 2016: Levný tablet od Aceru cílí na děti. Nechybí ani rodičovská kontrola

Novinky, chm

Většina výrobců se na veletrhu Computex, který tento týden probíhá v Tchaj-peji, snaží zaujmout extrémně výkonnou elektronikou. Společnost Acer však zvolila úplně jinou taktiku – na výstavišti se snažila návštěvníky zaujmout levným tabletem Iconia One 7, který cílí na ty nejmenší uživatele.

Foto: archív výrobce

Acer Iconia One 7

Článek

Jak již samotný název napovídá, tablet Iconia One 7 je vybaven sedmipalcovým displejem s rozlišením 1280 x 800 obrazových bodů. Právě díky tomu je zařízení poměrně kompaktní, váží pouze 270 g.

Pracovní tempo nového stroje určuje čtyřjádrový procesor MediaTek MTK MT8163 při frekvenci 1,3 GHz. Ten má k dispozici 1 GB operační paměti. Na dnešní dobu se to může zdát příliš málo, na druhou stranu v kategorii těch nejlevnějších tabletů jde prakticky o standard.

Dvě různá provedení

Sedmička by se měla nabízet ve dvou různých provedeních. Ty se však budou lišit pouze kapacitou úložného prostoru. Základní model nabídne 8GB paměť, dražší pak 16GB. V obou případech nicméně půjde prostor ještě rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Foto: archív výrobce

Acer Iconia One 7

K dispozici je dále dvoumegapixelový fotoaparát na zadní straně tabletu. Na té přední se pak ukrývá VGA kamera.

Z řádků výše je patrné, že půjde o plnokrevný multimediální stroj. Přesně takové tablety jsou velmi žádané mezi rodiči, kteří hledají nějaké levné dotykové zařízení pro své ratolesti. A právě u nejmenších uživatelů by mohla novinka slavit úspěch.

Rodičovská kontrola a dětský režim

Právě na děti myslel i samotný výrobce. Proto operační systém Android 6.0 vybavil aplikací Kids Center, která uzpůsobí uživatelské prostředí na míru právě těm nejmenším. Mimochodem jim také zabrání v přístupu k nevhodnému obsahu.

Samozřejmostí je i rodičovská kontrola, kde je možné nastavovat různá pravidla, například i časové limity, během kterých je možné tablet používat. To kvůli tomu, aby u něj děti netrávily příliš mnoho času.

V tuzemských obchodech by se měl tablet Iconia One 7 od společnosti Acer začít prodávat v průběhu srpna. Oficiální prodejní cena byla stanovena na 2790 Kč. Vybírat bude možné ze dvou barevných provedení – černého a bílého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám