Hlavní obsah

Chytrý teploměr se k tabletům a telefonům připojuje místo sluchátek

Novinky, mif

Aplikace, které dokážou v tabletech a telefonech předpovídat počasí, již dnes nejsou ničím výjimečným. Řada uživatelů na ně ale zanevřela kvůli tomu, že se často pletou a jsou nepřesné. Vyzrát na tento problém se snaží společnost Robocat s novým teploměrem nazývaným Thermodo.

Foto: Robocat

Thermodo je možné používat i jako přívěšek na klíče.

Článek

Plány na nový teploměr, který je zatím pouhým prototypem, se objevily na serveru KickStarter. Ten nápadití jedinci využívají k hledání drobných investorů pro svůj projekt, za příspěvek jim nabízí samotný produkt, který budou vyrábět.

Tvůrci požadovali na rozjezd 35 000 USD (687 000 korun), vybrat se jim ale již podařilo 191 000 USD (3,75 miliónu korun). A to mohou zájemci přispívat ještě téměř celý měsíc, doposud tak učinilo téměř 5500 lidí.

Foto: Robocat

Thermodo

„Thermodo je elegantní malý teploměr pro vaše mobilní zařízení, který můžete nosit neustále sebou,“ uvedli zástupci společnosti Robocat s tím, že novinku je možné používat zároveň jako přívěšek na klíče.

Při používání je ji však nutné zasunout do sluchátkového konektoru, z kterého se nabíjí i odesílá do telefonu data. Zatím jsou podporovány přístroje s operačním systémem Android a iOS od Applu, tedy počítačový tablet iPad, chytrý telefon iPhone i multimediální přehrávač iPod Touch.

Foto: Robocat

Thermodo

K fungování teploměru není potřeba žádné internetové připojení, stačí spustit aplikaci dodávanou s novinkou, která zobrazí všechny dostupné informace o počasí. Využívá k tomu zvukový signál vysílaný přes teplotní čidlo.

Společnost Robocat plánuje začít prodávat Thermodo v průběhu letošního léta. Zakoupit jej je možné už nyní na serveru KickStarter za 25 USD, tedy necelých 500 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám