Hlavní obsah

CES 2020: Nápady druhých dotáhli k dokonalosti. A vydělali balík peněz

Novinky, mif
Las Vegas

Veletrh CES odstartuje oficiálně až v úterý, už s předstihem se však konaly první akce pro novináře. Na nich byly k vidění méně či více užitečné vychytávky. Ukázalo se také, že uspět ve světě technologií se dá i s naprosto triviálním nápadem a nemusíte být přitom ani Steve Jobs – stačí jednoduše vylepšit to, co již navrhl někdo jiný.

Obal na sluchátka Apple AirPods od společnosti SpeckVideo: archív výrobce

 
Článek

Přesně to totiž několik posledních let dělá společnost Speck, která se především na americkém trhu proslavila výrobou ochranných obalů pro chytré telefony a další elektroniku. Tomuto oboru se věnuje již od roku 2001.

„Moderní elektronika je krásná. Výrobci sází na líbivé křivky a snaží se dělat velmi tenké konstrukce. V praxi lze ale jejich produkty velmi snadno poškodit při prvním pádu. A právě tady nastupujeme my, v podstatě dotahujeme nápady druhých k dokonalosti,“ uvedl pro Novinky.cz na výstavišti zástupce společnosti.

Foto: archív výrobce

Pouzdro Speck Presidio Pro

V Las Vegas výrobce prezentoval nové pouzdro na bezdrátová sluchátka Apple AirPods, které bude v USA k mání v přepočtu za 600 Kč, což však není rozhodně málo. To se na první pohled nijak dramaticky neliší od konkurenčních ochranných krytů, které se nabízí za třetinovou cenu, navíc má snad jen pevnou hliníkovou karabinu.

Právě v tom je ale podle výrobce největší rozdíl. „Díky karabině můžete sluchátka i s pouzdrem připnout kamkoliv – na cestách například na batoh. Předností je samozřejmě ještě více. Novinka zvaná Presidio Pro chrání sluchátka před prachem, nečistotami a v neposlední řadě také před poškrábáním,“ konstatoval zástupce společnosti.

Foto: archív výrobce

Pouzdro Speck Presidio Pro

„Už nyní evidujeme tak velké množství předobjednávek, že minimálně v prvních týdnech či měsících se čekací doba citelně prodlouží,“ neskrýval své nadšení z úspěšně vyplněné mezery na trhu zástupce podniku. Už nyní je tedy zřejmé, že tvůrci na tomto jednoduchém nápadu vydělají pořádný balík peněz, i když přesná prodejní čísla zatím nechtějí prozradit.

Pouzdro Speck Presidio Pro získalo dokonce jednu z hlavních cen CES Innovation Awards. Ta je každoročně udělována novinkám s tím největším přínosem pro uživatele, což krásně dokládá, že uspět se dá bez nadsázky i s naprosto triviálním nápadem.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám