Hlavní obsah

CES 2019: Pivo se bude prodávat v kapslích. Podobně jako káva

Novinky, mif
Las Vegas

Stále stoupající popularitě se v uplynulých letech těší nejrůznější kávovary na principu kapslí, a to především pro svou snadnou obsluhu. Člověk se nemusí prakticky o nic starat, pouze vloží kapsli a nechá si připravit lahodný šálek kávy. A s využitím stejného principu chce společnost LG distribuovat také pivo, jak ukázali zástupci podniku na veletrhu CES v americkém Las Vegas.

Foto: archív výrobce

LG HomeBrew

Článek

Právě na největším veletrhu spotřební a výpočetní techniky, byl odhalen domácí kapslový pivovar zvaný HomeBrew. Ten bez nadsázky funguje úplně stejně jako kávovary, které připravují teplé nápoje s pomocí kapslí.

Hlavní výhoda se tedy nabízí hned na první pohled. Člověku odpadají problémy s nošením těžkých láhví nebo plechovek, ale stejně tak s jejich uskladněním a správným chlazením. Místo toho si pořídí kapsle, které jsou daleko lehčí a skladnější, a o vše ostatní se postará domácí minipivovar.

Foto: archív výrobce

LG HomeBrew

Fermentace, karbonizace, ale například také podávání samotného piva a následné čištění celého stroje – všechny tyto úkony se podařilo společnosti LG automatizovat, takže uživatel se nemusí o nic z toho starat. Natočit správnou hladinku zkrátka zvládne s HomeBrew i úplný laik.

Případní zájemci budou mít k dispozici dokonce i kapsle s různými příchutěmi. Je libo tmavý ležák, India Pale Ale či anglickou výčepní desítku? Nic z toho není problém. Tvůrci dokonce tvrdí, že jedna z kapslí se chutí i kvalitou vyrovná slavnému plzeňskému moku. S ohledem na množství návštěvníků veletrhu však jejich tvrzení na akci nebylo možné ověřit.

Foto: archív výrobce

LG HomeBrew

Proti kapslovým kávovarům je ale domácí minipivovar citelně pomalejší. Zatímco kávovary dovedou udělat nesčetně šálků teplých nápojů každý den, záleží u nich v podstatě pouze na rychlosti průtoku vody, HomeBrew dovede připravit pouze pět litrů piva přibližně za dva týdny. Příprava lahodného moku si zkrátka žádá svůj čas.

Na informace o dostupnosti a ceně kapslového domácího minipivovaru HomeBrew od společnosti LG si budeme muset nicméně ještě nějakou dobu počkat.

Foto: archív výrobce

LG HomeBrew

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám