Hlavní obsah

Cena nových sluchátek od Applu je sebevědomá, konkurence je výrazně levnější

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Apple tento týden ukázala světu svoje první velká náhlavní sluchátka. Model AirPods Max má velmi sebevědomou cenu, například konkurenční Microsoft totiž podobný model nabízí od letošního léta za poloviční cenu.

Představení sluchátek Apple AirPods MaxVideo: archív výrobce

 
Článek

Prodej sluchátek AirPods Max začne oficiálně až příští týden v úterý, již nyní si je ale lidé mohou předobjednat za částku 16 490 Kč. To je mimochodem nejvyšší cena, jakou americký počítačový gigant na svá sluchátka kdy nalepil.

Apple totiž pod vlastní značkou nabízel bezdrátové špunty AirPods za 4790 Kč, respektive za 5790 Kč s bezdrátovým pouzdrem, a pak model pro náročné AirPods Pro za 7290 Kč. Připomeňme, že Apple vlastní také značku Beats by Dr. Dre, ani zde však ceny sluchátek nepřesahují pomyslnou hranici deseti tisíc korun.

Apple překvapil, ještě před Vánocemi ukázal nová sluchátka

Vánoce

Konkurencí pro sluchátka AirPods Max je i model Headphones 2, který společnost Microsoft představila již letos v létě. Ten je možné v obchodech zakoupit za 8490 Kč.

Mezi hlavní přednosti sluchátek od amerického počítačového gigantu má patřit velmi účinné potlačení okolního ruchu, což přijde vhod nejen na cestách. Díky kodeku aptX a dvojici 40mm měničů by nicméně měla sluchátka nabídnout také citelně vyšší kvalitu zvukové reprodukce ve srovnání s obyčejnými peckami.

Na jedno nabití vydrží Headphones 2 pracovat až 20 hodin, přičemž s vypnutým potlačením okolního ruchu by výdrž měla být ještě citelně vyšší. Nabíjení je zprostředkováno USB-C konektorem.

Foto: archív výrobce

Microsoft Headphones 2

Co umí sluchátka od Applu?

Svou konstrukcí jsou sluchátka AirPods Max opravdu unikátní, jde o symfonii minimalistického designu s citem pro detail. Klenba hlavového mostu je vyrobena z prodyšné tkané síťoviny, rovnoměrně rozkládá hmotnost sluchátek a snižuje tlak na hlavu, kostra je pak zhotovena z nerezové oceli, ramena jsou samozřejmě teleskopická. Náušníky jsou potaženy speciální textilní síťovinou, takže při poslechu podle Applu doléhají na pokožku jako měkké polštářky.

Po straně sluchátek je korunka Digital Crown, kterou je možné ovládat hlasitost, přeskakovat skladby či přijímat hovory. Vypadá mimochodem úplně stejně jako u chytrých hodinek Apple Watch.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Lákadlem má být i „vysoce věrná reprodukce zvuku s aktivním potlačováním hluku“. V obou ohledech má patřit novinka k tomu nejlepšímu na trhu, sluchátka mají mít velký frekvenční rozsah, mohutné basy, přesné středy a průzračné výšky. Zkreslení má být zcela minimální. Na reálné testy si ale budeme muset samozřejmě počkat.

K jakémukoliv zařízení se sluchátka s logem nakousnutého jablka připojují také prostřednictvím technologie Bluetooth 5.0. Výdrž činí stejně jako u modelu od Microsoftu 20 hodin.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Co umí moderní bezdrátové špunty

Nebývalé popularitě se v poslední době těší sluchátka z kategorie True Wireless. Jde o malé bezdrátové špunty, u kterých není dokonce kabelem spojeno ani pravé...

Výběr článků

Načítám