Hlavní obsah

Čekají Android těžké časy? Samsung bude s novým tabletem lákat na Windows

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina tabletů od společnosti Samsung je v současnosti vybavena operačním systémem Android. Během letošního roku však začne tento jihokorejský elektronický gigant koketovat také s platformou Windows 10. A tím by mohl pěkně zamíchat kartami na trhu.

Foto: archív výrobce

Jak bude novinka vypadat, zatím nikdo neví. Na snímku je aktuálně nabízený model Galaxy Tab S2.

Článek

Samsung patří mezi největší výrobce počítačových tabletů na trhu. Pokud bude o novinku s desítkami velký zájem, je více než pravděpodobné, že velmi brzy budou uvedeny i další modely s operačním systémem od Microsoftu. Dominantní pozice Androidu ve světě tabletů by tak byla dozajista ohrožena.

Operační systém Windows 10 v současnosti běží už na 200 miliónech zařízení.  [celá zpráva]

Ukázka systému Windows 10Video: Microsoft

Zástupci jihokorejského elektronického gigantu sice zatím o novince neprozradili ani slovo, částečná specifikace však unikla již na internet.

Kompaktní rozměry, tenká konstrukce

Novinka nese prozatím pracovní název SM-W700. Kromě operačního systému Windows 10 bude podle serveru GSM Arena lákat také na 12,2palcovou obrazovku s rozlišením 2560 x 1600 pixelů nebo 3840 x 2400 pixelů.

Tablet bude tenký jen 6,2 mm a bude vážit 600 g.

V útrobách tabletu, který bude mimochodem jen 6,2 mm tenký a bude vážit 600 g, se má ukrývat procesor Intel Core M a 4 GB operační paměti. Ve výbavě nebude chybět ani speciální stylus, pomocí kterého bude možné psát na obrazovku prakticky stejně jako obyčejnou tužkou na list papíru.

Kdy by se novinka měla objevit na pultech obchodů a za jakou cenu, však zatím není jasné.

Uzavřený ekosystém

Rozšíření desítek i na počítačové tablety je pro společnost Microsoft klíčové. Americký softwarový gigant se totiž snaží vytvořit uzavřený ekosystém, kdy uživatelé budou používat všechna zařízení opatřená systémem Microsoftu – kromě tabletů a klasických počítačů fungují desítky již nyní i na chytrých telefonech.

Podobně se uživatele snaží nalákat také společnost Apple prostřednictvím iPhonů a iPadů na počítače s Mac OS X.

Foto: archív tvůrců

Desítky poběží nejen na klasických počítačích, ale také na tabletech a chytrých telefonech.

Desítky přinášejí celou řadu vylepšení. Vzhledem se systém Windows 10 příliš neliší od osmiček. Vrátila se však nabídka Start a přibyly některé nové funkce, například možnost práce s virtuálními plochami. Zcela přepracováno bylo také vyhledávání. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám