Hlavní obsah

Bezdrátová sluchátka od Applu letos nebudou. Počítačový gigant řeší technické problémy

Novinky, ort

Měl to být velký hit letošních Vánoc. Nyní je však už jasné, že bezdrátová sluchátka AirPods nestihne společnost Apple před Štědrým dnem vůbec na pulty obchodů přinést. Podle serveru The Wall Street Journal za to mohou technické problémy, které se americký počítačový gigant snaží několik posledních týdnů vyřešit.

BEZ KOMENTÁŘE: Apple AirPodsVideo: Apple

 
Článek

Když zástupci společnosti Apple v září futuristická sluchátka ukázali, strhl se velký rozruch. Futuristicky vyhlížející pecky totiž byly skutečně bezdrátové – pravé a levé sluchátko tak na rozdíl od drtivé většiny konkurentů nepojil žádný kabel.

Jenže právě v tom je podle serveru The Wall Street Journal ten největší problém. Synchronizace pravého a levého kanálu totiž v praxi vůbec nefunguje a stačí jen malé ovlivnění bezdrátového signálu a bezdrátová komunikace se zpozdí.

To jinými slovy znamená, že místo kvalitního zvuku pak musí majitelé modelu AirPods poslouchat nepovedený kánon. V jednom uchu zkrátka hraje hudba s drobným zpožděním. V praxi jsou tak sluchátka s logem nakousnutého jablka úplně nepoužitelná.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Bezdrátová sluchátka AirPods

Prémiové zařízení

Nekte se tedy divit, že americký počítačový gigant si dává s uvedením na pulty obchodů velmi na čas. Je již téměř jisté, že lukrativní vánoční sezónu si nechá ujít, aby nebyl terčem kritiky kvůli nefunkčnímu produktu.

Přece jen sluchátka AirPods patří do prémiového segmentu. Výrobce se nechal již dříve slyšet, že si tento model cení na 4990 Kč. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, přitom ceny konkurenčních bezdrátových sluchátek startují na částce 350 Kč.

S ohledem na vyšší pořizovací cenu se dá předpokládat, že sluchátka AirPods nabídnou kvalitnější zvukovou reprodukci – pokud tedy synchronizace jednoho ze sluchátek nevypadne. Výdrž by měla dosahovat až 24 hodin, což je také skvělý výsledek.

Kvalitnější modely od konkurenčních výrobců se nicméně dají bez problémů pořídit už okolo jednoho až dvou tisíc korun.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Bezdrátová sluchátka AirPods

Nově bez sluchátkového konektoru

Bezdrátová sluchátka AirPods chtěla společnost Apple uvést na pulty obchodů letos v říjnu, společně s novými iPhony 7 a 7 Plus. Tyto chytré telefony s logem nakousnutého jablka totiž nemají klasický sluchátkový konektor.

Zapojit se i přesto dají klasická kabelová sluchátka, avšak pouze do rozhraní lighting, které doposud bylo využíváno k napájení a k synchronizaci s počítačem. Sluší se nicméně podotknout, že při používání kabelových sluchátek nebudou lidé moci nabíjet svůj chytrý telefon. Tedy pokud si nezakoupí další redukci…

Více se o nových iPhonech s pořadovým číslem sedm dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Nové iPhony 7 a 7 PlusVideo: Apple

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám