Hlavní obsah

Belkin stahuje z evropských trhů nebezpečné adaptéry pro rozvod internetu

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Belkin stahuje z evropského trhu adaptéry Powerline, které v domácnostech rozvádí internetovou síť pomocí elektrických zásuvek. Ty údajně podle tiskového vyjádření výrobce nesplňují evropské bezpečnostní standardy a byly omylem distribuovány prodejcům. Sama firma teď vadné adaptéry dobrovolně stahuje z prodeje.

Článek

Internetové adaptéry Powerline nesplňují evropskou směrnici o nízkém napětí (LVD) 2006/95/EC a související evropský standard 60950-1. Znamená to, že dotčené jednotky pro uživatele představují potenciální riziko úrazu elektrickým proudem, protože nebyly testovány testem elektrické pevnosti při napětí 3000 V, což je evropský standard, ale splňují pouze napětí 2000 V.

Vadné adaptéry se prodávaly v Německu, Velké Británii, Beneluxu, Skandinávii, Francii, Itálii, Slovensku, Španělsku, ale také v České republice. Jedná se o část dodávek startovní sady Powerline (F5D4073), startovní sady Powerline AV (F5D4074) a samostatné síťové adaptéry Powerline (F5D4073S a F5D4074S).

„Jednotky řady Powerline, které stahujeme z prodeje, se dostaly do rukou dvaceti zákazníků v České republice. Usilovně se je snažíme zkontaktovat, abychom jim tyto adaptéry vyměnili za nové, které budou plně odpovídat Evropské normě,“ řekl Novinkám Libor Tošovský, country manažer společnosti Belkin pro Českou republiku.

Podle něj prozatím nebyla společnost Belkin v celé Evropě informována o žádném zranění ani poškození v důsledku nesprávného fungování těchto zařízení. Poškození zákazníci dostanou kromě nového adaptéru od Belkinu také jako omluvu přepěťovou ochranu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám