Hlavní obsah

Barevné osvětlení a špičkové chladiče. Intel poodhaluje herní grafiky

Novinky, ort

Společnost Intel se zatím snaží držet všechny informace o chystaných grafických kartách pro hráče pod pokličkou. Nevíme tedy zatím nic o výkonu ani ceně chystaných modelů. Zástupci podniku se však nyní pochlubili designovými návrhy chystaných grafik, vzhled tak již úplným tajemstvím není.

Foto: archív výrobce

Koncept Prometheus

Článek

Příchod nových grafik avizovala společnost Intel již loni. Tehdy zástupci podniku potvrdili, že s novými kartami budou konkurovat zavedeným společnostem AMD a Nvidia.

Šéf týmu Visual Technologies Raja Koduri, který má práce na starosti, však v letošním roce přiznal, že podnik je zatím na úplném začátku. „Jsme na začátku. A začínáme od nuly,“ prohlásil Koduri, který dříve šéfoval divizi grafických karet Radeon v AMD.

Jedním dechem však doplnil, že podle něj je to hlavní výhoda. „Díky tomu, že se celá grafická divize buduje v podstatě od píky, má Intel příležitost vyvarovat se chyb z minulosti a vytvořit opravdu dobrý produkt,“ konstatoval.

Touha po fotorealistických světech

„Našim cílem je vytvořit technologii nabízející fotorealistické světy, do nichž se můžeme ponořit,“ uzavřel Koduri. Tím v podstatě naznačuje, že nové grafiky by měly být stavěné pro systémy virtuální reality a pro chod technologie ray tracing.

Podle dřívějších informací se nicméně se zahájením prodeje počítá už v roce 2020. Intel tedy patrně během pár měsíců novou grafiku představí. Na snímcích v galerii se můžete podívat, s jakými designovými koncepty zatím Intel koketuje. Patrný je z nich důraz na špičkové chlazení a barevné LED podsvícení.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám