Hlavní obsah

V Evropě se prodalo přes 10 milionů Switche, Nintendo láká na nový model

Novinky, lez

Společnost Nintendo se pochlubila, že se jí podařilo prodat v Evropě již 10 milionů konzolí řady Switch. Toto číslo v nadcházejících měsících patrně ještě poroste, neboť výrobce před Vánocemi láká na nový odlehčený model, který zaujme především atraktivní cenovkou.

Konzole Nintendo Switch a Switch LiteVideo: archív výrobce

 
Článek

V desetimilionové cifře jsou započítány všechny konzole, které se prodaly od uvedení na trh – tedy od března 2017. Hlavní podíl na překonání této mety má tedy původní Switch. Jde o hybridní systém, se kterým je možné hrát nejen doma u televizoru, ale také na cestách.

Toto zařízení je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, neboť na doma i na cesty stačí jen jedno.

Kapesní konzole od Nintenda půjde po krku mobilům. Lákat bude atraktivní cenou

Hardware
Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Tahák před Vánocemi?

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Letos před Vánocemi se však Nintendo snaží zaujmout i úplně novou konzolí, která se jmenuje Switch Lite. Jak již název napovídá, jde o odlehčený model, jenž nemá takové ambice jako jeho starší bratříček.

Primárně je novinka určena pro hraní na cesty. Právě proto se hráči musí smířit s absencí odnímatelných ovladačů. Využít nemohou ani speciální dokovací stanici, díky které by bylo možné proměnit konzoli v televizní systém.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Nižší hmotnost, kompaktnější rozměry

Právě díky jednoduššímu konceptu je ale novinka daleko menší a lehčí. Velikost je 91,1 mm x 208 mm x 13,9 mm, zatímco starší bratříček se chlubí rozměry 102 mm x 238 mm x 13,9 mm. Hmotnost pak klesla z 398 g na 275 g.

Na Switch Lite budou fungovat prakticky všechny tituly, které byly dostupné na původní hybridní konzoli Switch. Pár výjimek nicméně podle Nintenda bude.

V obchodech se v současnosti nabízejí oba zmiňované modely. Hybridní Switch vyjde na 7990 Kč, zatímco za nový Switch Lite případní zájemci zaplatí 5990 Kč.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám