Hlavní obsah

Nenápadná krabička je ve skutečnosti tiskárna. Poslouží na cestách

Novinky, ort

Velmi kompaktní tiskárnu, která není o moc větší než obyčejný externí disk či krabička cigaret, představila společnost Fujifilm. Novinka zvaná Instax mini Link je určena k okamžitému tisku fotek z chytrých telefonů a digitálních fotoaparátů, vhod přijde především na cestách.

Foto: archív výrobce

Fujifilm Instax mini Link

Článek

Tiskárna Instax mini Link má rozměry 90,3 x 124,5 x 34,6 mm a k nejrůznějším zařízením se připojuje prostřednictvím bezdrátové technologie Bluetooth, podporovány jsou přitom chytré telefony s operačními systémy Android a iOS, ale také některé digitální fotoaparáty od společnosti Fujifilm.

Zájem o 3D tiskárny roste, v Česku se jich vyrobilo na 60 000

Internet a PC

Tisk jedné barevné fotografie trvá zhruba 12 sekund, v kategorii malých mobilních tiskáren je tedy nejrychlejší. Na jedno nabití dovede novinka díky vlastní baterii vytisknout až 100 fotek. Je nutné používat speciální fotopapíry Instax Mini o velikosti 54 x 86 mm.

Instax mini Link má dva základní režimy. Print Mode se automaticky nastaví, když je tiskárna ve vertikální poloze (nastojato), což indikuje modře svítící tlačítko tiskárny.

Fun Mode se aktivuje, když je zařízení v horizontální poloze (vleže) a tlačítko svítí oranžově. V druhém zmiňovaném režimu je možné kombinovat různé fotky, sdílet je s přáteli a snadno je upravovat. Problémem není ani opakovaný tisk jedné fotografie – stačí jen otočit tiskárnu směrem dolů a zmáčknout tlačítko.

Foto: archív výrobce

Řada funkcí je k dispozici prostřednictvím mobilní aplikace.

Vedle toho je k dispozici díky speciální mobilní aplikaci i celá řada dalších zajímavých funkcí. Match Test zjistí na základě selfie fotek, jak se k sobě s další osobou hodíte. Originální fotky si můžete pořídit, když zapojíte až pět přátel, a každý z nich nahraje do aplikace vlastní výtvor.

Nechybí ani různé druhy rámečků (Frame Print), díky kterým fotka získá zajímavější styl. Když chcete vytvořit zajímavou koláž z více fotek najednou nebo rozdělit jednu fotky na dvě, je tu funkce Collage Print. Zajímavá je také funkce Video Print, pomocí které vyberete z vašeho videa ten nejlepší snímek, který pak vytisknete.

Fujifilm Instax mini Link se nabízí v tuzemských obchodech za baťovských 2999 Kč. Na výběr jsou přitom tři různá barevná provedení – šedobílé, černé a růžové.

Foto: archív výrobce

Fujifilm Instax mini Link

Reklama

Související témata:

Související články

Podívejte se na domácí tiskárnu na cukroví

Před Vánocemi se musí udělat tolik domácích prací, že většinou nezbývá ani chvilka na odpočinek. Naštěstí existuje spousta elektronických pomocníků, kteří...

Výběr článků

Načítám