Hlavní obsah

Dvě premiéry v jeden den. Asus láká na herní notebook, Honor na špičkový mobil

Novinky, ort

Hned dva zajímavé kousky elektroniky si odbyly ve čtvrtek prodejní premiéru v Česku. Společnost Asus uvedla na pulty tuzemských obchodů unikátní notebook ZenBook Pro Duo, který se chlubí dvěma displeji. Čínský Honor zase přispěchal se svým nejlepším smartphonem, jenž nese označení 20 Pro.

Foto: archív výrobce

Honor 20 Pro

Článek

ZenBook Pro Duo se nabízí v obchodech za necelých 77 000 Kč, jde přitom o vrcholnou variantu tohoto modelu. Kromě procesoru Core i7-9750H, jehož šest jader může v turbo režimu tepat až na frekvenci 4,5 GHz, tento stroj láká také na výkonnou grafiku GeForce RTX 2060 s 6 GB videopaměti. Dále je k dispozici 16 GB operační paměti a rychlá SSD jednotka s kapacitou 512 GB.

Foto: archív výrobce

ZenBook Pro Duo

Hlavním lákadlem jsou nicméně dva displeje. Hlavní obrazovka nabízí úhlopříčku 15,6 palce a rozlišení 4K. Jde mimochodem o OLED panel, který by měl – podobně jako moderní televizory – nabízet velmi věrné barevné zobrazení. Druhý panel je pak umístěn nad klávesnicí a plynule navazuje na obrazovku výše.

Tento displej je extrémně protáhlý, což dokládá poměr stran 31:9. Má úhlopříčku 14 palců a rozlišení 3840 x 1100 obrazových bodů. Tato obrazovka nad klávesnicí je dotyková. Mohou se na ní zobrazovat další aplikace nebo například ovládací panely různých programů, což ocení zejména grafici či střihači videí.

Foto: archív výrobce

ZenBook Pro Duo

Výrazně levnější než konkurence

Druhou novinkou, která si ve čtvrtek odbyla prodejní premiéru, je chytrý telefon Honor 20 Pro. Ten zaujme především atraktivní cenovkou 12 990 Kč. Přitom jde o přístroj, jenž konkuruje špičkovým smartphonům, které se v obchodech nabízí klidně i za více než 20 000 Kč.

O pracovní tempo se stará u Honoru 20 Pro procesor Kirin 980, který kombinuje výkonná a úsporná jádra. V praxi by tak měla být novinka v porovnání s předchůdcem o 20 procent výkonnější a přitom až o 40 procent šetrnější k baterii. Do vínku dostal přístroj dále 8 GB operační paměti a 256GB úložiště.

Foto: archív výrobce

Honor 20 Pro

Podobně jako u sesterského modelu Huawei P30 Pro základ tvoří 48MPx senzor. Ten se chlubí umělou inteligencí a trojitou stabilizací obrazu. Další dva fotoaparáty s rozlišením 16 a 8 MPx pak nabídnou širokoúhlý záběr 117°, respektive trojnásobný optický zoom. K dispozici je také speciální makro režim pro focení již od 4 cm. Přední selfie kamera nabízí rozlišení 32 MPx.

Dotyková obrazovka nabízí úhlopříčku 6,3 palce a rozlišení Full HD+, tedy 2340 x 1080 obrazových bodů. Přední kamera se mimochodem ukrývá v průstřelu u levého horního rohu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám