Hlavní obsah

Špičkový herní laptop má ve výbavě i tajný klíč

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zařadit se po bok těch nejvýkonnějších herních notebooků na světě se snaží model ROG Strix SCAR III G531 od společnosti Asus. Patrně není velkým překvapením, že se tento stroj snaží zaujmout především hráče – a to i tajným klíčem.

Foto: archív výrobce

ROG Strix SCAR III G531

Článek

ROG Strix SCAR III G531 je vybaven 15,6“ displejem s rozlišením full HD. V té nejlepší konfiguraci přitom nabízí jako první herní laptop na světě obnovovací frekvenci až 240 Hz a rychlou dobu odezvy 3 ms (šedá–šedá).

Zaujmout se snaží výrobce také vysokým výkonem. Laptop je vybaven procesorem Intel Core i7-9750H, jehož šest jader tepe při frekvenci až 4,5 GHz. V útrobách se dále ukrývá 16 GB operační paměti typu DDR 4, SSD jednotka s kapacitou 512 GB, 1TB pevný disk a grafická karta NVIDIA GeForce RTX 2070 v kombinaci s integrovaným jádrem Intel UHD Graphics 630.

Notebook grafiky přepíná podle toho, jaký výkon je zrovna potřeba – integrovaný čip je totiž výrazně úspornější, a tak s ním má notebook lepší výdrž.

Foto: archív výrobce

ROG Strix SCAR III G531

K čemu slouží tajný klíč?

Mezi nejzajímavější prvky výbavy patří také fyzický klíč ROG KeyStone, který funguje na bezdrátové technologii NFC. Lze jej vložit do boku notebooku a tím zpřístupnit skrytý disk v počítači. Toto šifrované úložiště umožňuje zabezpečení osobních údajů, programů a souborů. Disk se dá navíc propojit s více klíči nebo vytvořit záložní klíče. Tento tajný klíč také slouží pro přístup k přednastaveným uživatelským profilům, jako je vlastní RGB osvětlení, nastavení her apod.

ROG Strix SCAR III je vybaven herní klávesnicí, která nabízí pět klávesových zkratek, nastavitelné RGB podsvícení kompatibilní s technologií Aura Sync a ergonomicky navržené klávesy s 0,25mm zakřivením.

Dostatečné proudění vzduchu je základ efektivního chlazení procesoru a grafické karty. Proto jsou panty víka notebooku posunuty dopředu a díky tomu je v zadní části více prostoru pro chladicí zónu 3D Flow. Dva výkonné ventilátory N-Blade jsou uzpůsobeny k tomu, aby nasávaly více vzduchu a odváděly ten horký ven z těla notebooku.

Případní zájemci za vrcholné provedení modelu ROG Strix SCAR III G531 zaplatí 62 000 Kč. V prodeji jsou nicméně také dvě levnější varianty s osekanou výbavou, u kterých cena startuje na 49 000 Kč.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám