Hlavní obsah

Amazon půjde proti Applu, chystá vlastní sluchátka s Alexou

Novinky, lez

AirPods od společnosti Apple patří mezi nejprodávanější bezdrátová sluchátka na trhu v celosvětovém měřítku. Společnost Amazon se to však chystá změnit, podle agentury Bloomberg pracuje na vlastních sluchátkách s osobní asistentkou Alexou.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods (2019)

Článek

Amazon zatím práce na nových sluchátkách nepotvrdil. To nicméně není nijak překvapivé, neboť tento internetový gigant o nových produktech nikdy nemluví před jejich oficiální premiérou.

Podle Bloombergu jsou práce na novém zařízení již v plném proudu, pracuje na něm divize zvaná Lab126. Ta zároveň vyvíjí domácího robota, jenž bude v sobě obsahovat virtuální asistentku Alexu, což je přímá konkurence pro Siri od Applu.

A právě Alexu mají nabízet také bezdrátová sluchátka od Amazonu. Konkurovat sluchátkám s logem nakousnutého jablka bude chtít společnost Amazon údajně cenou. Za kolik se bude novinka nabízet, nicméně zatím jasné není, AirPods nicméně v nejlevnější verzi stojí v oficiálním obchodě Applu 4790 Kč.

Otazník visí také nad tím, kdy budou mít sluchátka od Amazonu premiéru. V úvahu teoreticky přichází září, neboť tehdy americký internetový gigant pravidelně odhaluje své novinky.

Podruhé s nakousnutým jablkem

Apple letos představil v pořadí již druhou generaci AirPods. Hlavní změny se ve srovnání s modelem z roku 2016 udály uvnitř sluchátek.

Špunty nově stavějí na čipu Apple H1, který má ve srovnání s předchůdcem zajišťovat stabilnější propojení s iPhonem, nižší latenci a v neposlední řadě také až dvakrát rychlejší přepínání mezi spárovanými zařízeními. Potěší také podpora hlasových povelů pro virtuální asistentku Siri.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods (2019)

Navzdory vyššímu výkonu je však zmiňovaný čip energeticky úspornější. Díky tomu se prodloužila výdrž při telefonování o hodinu. V praxi je tak možné přehrávat hudbu až pět hodin a celková výdrž přesahuje hranici 24 hodin.

Výrobce se navíc chlubí rychlým dobíjením. Za pouhých 15 minut se prodlouží výdrž baterie o tři hodiny.

Právě nabíjení se týká největší vylepšení tohoto modelu. Speciální kolébka, ve které se sluchátka přenášejí a nabíjejí, si totiž rozumí s bezdrátovými nabíječkami standardu Qi. Sluchátka tedy stačí položit na speciální podložku a začnou se rovnou nabíjet.

Více se o sluchátkách AirPods dozvíte v našem dřívějším článku.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods (2019)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám