Hlavní obsah

Nintendu se daří, zisk táhne nahoru prodej her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kjóto

Japonský výrobce videoher Nintendo ve finančním roce 2018/19 zvýšil zisk o 39 procent na 194 miliard jenů (40 miliard Kč). Společnost těžila především z nárůstu prodeje her pro populární konzoli Switch, uvedla agentura AP.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Článek

Tržby firmy ve finančním roce, který skončil 31. března, stouply o 14 procent na 1,2 bilionu jenů. Jen za poslední tři měsíce se zvýšily o dvě procenta na 203 miliard jenů, přičemž zisk vzrostl více než pětinásobně na 25 miliard jenů.

V prodejích zařízení Switch společnost v uplynulém roce zaostala za plánem. Prodala jich 17 milionů, což bylo o tři miliony méně, než předpokládala. V nynějším finančním roce počítá s prodejem 18 milionů konzolí.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Na doma i na cesty

Konzole Switch se místo co největšího výkonu snaží hráče nalákat na jiný koncept hraní. Tento model je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty stačí jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Prodej her pro Switch by se měl v tomto roce zvýšit na 125 milionů z 118,55 milionu v roce 2018/19. Aby podpořila prodej nových modelů, společnost Nintendo připravuje nové verze her, například hry o zvířecím městečku Animal Crossing nebo Pokémon.

Foto: archív výrobce

Nintendo vyzrálo na vadné herní ovladače u konzole Switch

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám