Hlavní obsah

Výkonná pracovní stanice se ukrývá v těle notebooku

Novinky, ort

Hned několik zajímavých notebooků představila společnost Asus na veletrhu CES v americkém Las Vegas. Mezi nimi vyčnívala především výkonná pracovní stanice StudioBook S, která cílí na ty nejnáročnější uživatele.

BEZ KOMENTÁŘE: StudioBook SVideo: archiv výrobce

 
Článek

Stanice má výkon jako špičkový stolní počítač, přesto se všechny součástky podařilo vtěsnat do těla notebooku. Řeč je o novém StudioBooku S právě od společnosti Asus.

Tento stroj sází na 15palcovou obrazovku, která se vyznačuje atypickým poměrem stran 16:10. Zajímavé je také to, že displej má certifikaci PANTONE a pokrývá 97 % barevného prostoru DCI-P3, což zajišťuje lepší věrnost zobrazení barev a splňuje kinematické standardy.

Stroj se bude nabízet v různých hardwarových konfiguracích, ta nejvyšší nabídne procesor Intel Core i7 nebo Intel Xeon a grafickou kartu Nvidia Quadro. Právě s ohledem na zvolenou grafiku najde novinka uplatnění spíše při práci než u her.

Foto: archív výrobce

StudioBook S

Cílí na profesionály

Využívat vysoký výkon nejen na cestách mohou kreativní profesionálové, jako jsou designéři, animátoři, architekti a programátoři. Novinka má totiž tolik výkonu, že si poradí s komplexním renderováním i s 3D grafikou.

V Las Vegas byly představeny také stroje cílící na běžné uživatele, které lákají především na bezrámečkové displeje. To je případ modelů VivoBook X412 a X512 s kompaktním designem v trendy barvách.

Notebooky nabízejí poměr obrazovky k tělu až 88 %, procesory 8. generace Intel Core i7, diskrétní grafickou kartu NVIDIA a kloub ErgoLift pro pohodlnější psaní na klávesnici.

Foto: archív výrobce

Asus VivoBook

Pod taktovkou Chrome OS

Pro uživatele, kteří preferují systém Chrome OS, představil Asus ultratenký 14“ Asus Chromebook Flip C434 s 360° otočným displejem, 87% poměrem obrazovky k tělu a výdrží baterie 10 hodin.

Na veletrhu CES 2019 byla představena i nová produktová řada Asus Chromebook Education, do níž patří lehký a odolný tablet Chromebook Tablet CT100 se systémem Chrome OS.

Foto: archív výrobce

Asus Chromebook Flip C434

Právě použitá platforma od společnosti Google je jednou z největších předností novinek. Chrome OS je ve srovnání se systémem Windows značně jednodušší. Díky tomu může svižně pracovat i na pomalejších a logicky také levnějších součástkách. Navíc stroje s Chrome OS zpravidla nabídnou velmi tichý provoz a vyšší výdrž baterie.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám