Hlavní obsah

Jen se po ní zaprášilo. Retro konzole od Sony je beznadějně vyprodaná

Novinky, ort

Jedním z hitů loňských Vánoc byla retro konzole společnosti Sony, která odkazovala na první generaci PlayStationu. Přestože do prodeje šla teprve zkraje prosince, v obchodech je beznadějně vyprodaná. A další kousky patrně jen tak nepřijdou.

Sony PlayStation ClassicVideo: archív výrobce

 
Článek

Retro model zvaný PlayStation Classic byl ještě pár dní po Vánocích v obchodech dostupný, pak jej ale jednotliví prodejci zlevnili o třetinu, místo původních 2690 Kč vyšel na 1649 Kč.

To byl patrně hlavní impuls, aby fanoušci vzali obchody útokem. Drtivá většina prodejců tak v současnosti hlásí vyprodáno. Některé obchody dokonce stáhly konzoli úplně z nabídky, případně uvádějí, že datum naskladnění je neznámý. Zakoupit tento retro kousek tedy patrně jen tak nepůjde.

Foto: archív výrobce

Porovnání velikostí PlayStationu Classic (vlevo) a původní verze z roku 1994

Foto: archív výrobce

PlayStation Classic

PlayStation Classic je oslavou právě první generace, která si premiéru odbyla již před 24 lety. Jde v podstatě o zmenšeninu, která však dostala modernější součástky. Po stranách je konzole o 45 % menší, celkově se její rozměry zmenšily o celých 80 % v porovnání s původní herní konzolí.

Nová konzole byla značně přepracována, čehož si uživatelé všimnou hned při snaze o připojení. Novější model má totiž konektor HDMI, který před třiceti lety vůbec neexistoval. Díky tomu půjde novinka připojit i k moderním televizorům, aniž by uživatelé potřebovali jakékoliv obrazové redukce či něco podobného. Stroj je dodáván se dvěma ovladači a napájí se prostřednictvím USB nabíječky.

Těšit se fanoušci mohou na slavné tituly, jako jsou Grand Theft Auto, Resident Evil, Metal Gear Solid či Final Fantasy VII. Kompletní seznam nabízených her naleznete v tabulce na konci článku. Další hry bohužel do tohoto retro kousku doinstalovat nelze.

Hry pro PlayStation ClassicVideo: archív tvůrců

Hry, které nabízí PlayStation Classic
Battle Arena Toshinden
Cool Boarders 2
Destruction Derby
Final Fantasy VII
Grand Theft Auto
Intelligent Qube
Jumping Flash
Metal Gear Solid
Mr Driller
Oddworld: Abe's Oddysee
Rayman
Resident Evil
Director's Cut
Revelations: Persona
Ridge Racer Type 4
Super Puzzle Fighter II Turbo
Syphon Filter
Tekken 3
Tom Clancy’s Rainbow 6
Twisted Metal
Wild Arms

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám