Hlavní obsah

Nejvýkonnější mobilní čipset ponese jiný název. Porazí i nové iPhony

Novinky, ort

Na internet unikly další informace o chystaném nejvýkonnějším mobilním čipsetu, který má v nadcházejících týdnech představit společnost Qualcomm. Podle serveru WinFuture má mít novinka nakonec jiný název a bude výkonnější než nejnovější generace iPhonů od společnosti Apple.

Foto: archív výrobce

První telefony s novými čipsety by měly mít premiéru v lednu na veletrhu CES.

Článek

Společnost Qualcomm zatím nijak informace o chystaném čipsetu oficiálně nekomentovala. O modelu Snapdragon 8150 se nicméně již rozpovídal například ředitel společnosti Meizu Jack Wong, který potvrdil, že novinka bude tepat v chystaném smartphonu právě tohoto podniku. [celá zpráva]

Server WinFuture nicméně nyní uvedl, že jméno Snapdragon 8150 není správné. Novinka se má jmenovat Snapdragon 855 a bude tedy přímo navazovat na aktuálně nabízený model 845, který je zpravidla osazen v těch nejvýkonnějších smartphonech na trhu.

Pokoří současnou špičku

Za nejrychlejší telefony s operačním systémem Android jsou v současnosti považovány modely Huawei Mate 20 Pro a Asus ROG Phone. Oba v benchmarkové utilitě AnTuTu získaly přes 300 000 bodů. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Asus ROG Phone

Foto: archív výrobce

Mate 20 Pro

Nicméně ještě vyšší výkon nabízí nejnovější iPhony XS a XS Max od Applu. Ty totiž v AnTuTu získaly více než 350 000 bodů. Je to pochopitelně zásluha především čipsetu Apple A12 Bionic, který se chlubí mimo jiné podporou umělé inteligence.

Jenže chystaný Snapdragon 855, který byl dříve označovaný jako Snapdragon 8150, má mít výkonu ještě více. Na internet unikly první testy, podle kterých získal tento mobilní procesor v AnTuTu dokonce přes 362 tisíc bodů. Půjde tak o vůbec nejrychlejší mobilní čipset na světě.

Apple iPhone XS a XS MaxVideo: archiv výrobce

První telefony už v lednu

Novinka by měla mít jedno velice výkonné jádro, tři středně výkonná jádra a čtyři extrémně energeticky úsporná jádra, dohromady tedy půjde o osmijádrový čip s nezvyklým uspořádáním 1+3+4.

Vysoce výkonné jádro Cortex-A76 by mělo udávat pracovní tempo při rychlosti 2,84 GHz. Středně výkonná jádra pak při 2,4 GHz, půjde mimochodem opět o Cortex-A76. Čtyřlístek úsporných jader bude tvořit Cortex-A55 taktovaný na 1,78 GHz.

Kdy přesně bude Snapdragon 855 oficiálně představen, není zatím jasné. První telefony s tímto čipsetem by se nicméně měly objevit už na největším veletrhu spotřební a výpočetní techniky CES, který se bude konat zkraje ledna v americkém Las Vegas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám