Hlavní obsah

Černá, stříbrná a bílá. GoPro odhalilo trio nových akčních kamer

Novinky, ort

Zaujmout sportovně naladěné uživatele se bude snažit před Vánocemi společnost GoPro třemi novými akčními kamerami. Modely Hero 7 se budou od sebe odlišovat barvou – k dispozici bude černá, bílá a stříbrná verze. Každá barva přitom udává jiný stupeň výbavy.

GoPro Hero7 BlackVideo: GoPro

 
Článek

Jak jsme již u tohoto výrobce zvyklí, vrchol nabídky bude tvořit Hero 7 Black. Ten nabídne především pokročilou digitální stabilizaci obrazu zvanou HyperSmooth. Rozdíl proti předchozím verzím je na ukázkových videích skutečně znát. Nejrůznější stabilizátory tak už nebudou potřeba.

Potěší také možnost živého streamování na sociální sítě, jako jsou Facebook, Twitch, YouTube nebo Vimeo. Natáčet přitom bude možné v rozlišení 4K při 60 FPS, 2,7K při až 120 snímcích a Full HD v až 240 FPS.

Vzhled podobný, výkon vyšší

Kamery vypadají velmi podobně jako předchůdce s pořadovým číslem šest. Verze Black má proti zbylým dvěma novinkám displej na čelní straně, na kterém se zobrazují nejdůležitější informace o stavu kamery. O ten bohužel levnější verze přišly, nicméně všechny tři kamery mají vzadu vlastní LCD. Nechybí ani možnost ovládání pomocí hlasových povelů.

Foto: archív výrobce

GoPro Hero 7 Silver

Foto: archív výrobce

GoPro Hero 7 Black

Všechny tři kamery se mohou pochlubit i vodotěsností do hloubky deseti metrů, a to samozřejmě bez pouzdra. Pouzdro půjde dokoupit samostatně a hodí se například na hlubší ponory. Jak jsme už společnosti GoPro již zvyklí, příslušenství pro kamery bude samozřejmě daleko více. A všechno bude zpětně kompatibilní se staršími modely, které mají totožnou konstrukci.

Proti předchozí generaci by měl být model Hero 7 Black výkonnější. Běží sice na stejném procesoru GP1 jako šestka, ale má k dispozici více operační paměti. Právě díky větší paměti mohl výrobce do kamery integrovat interní senzory, které se starají o funkci HyperSmooth, tedy o extrémně plynulé záběry videa.

Novinkou je u kamer mód nazývaný TimeWarp. Jde v podstatě o časosběr, který usnadňuje natáčení plynulých rychlých časosběrných videí. Režim SuperPhoto zase přidává kamerám možnost zachytit momentky ve velmi náročných světelných scénách, v podstatě jde tedy o obdobu standardu HDR. Fotit je mimochodem možné v rozlišení až 12 MPx i do formátu RAW.

Cena vs. výkon

Odlehčené modely jsou o něco pomalejší, neboť v jejich útrobách se neukrývá procesor GP1. Model Hero 7 Silver umí natáčet videa v rozlišení 4K při 30 FPS, momentky mohou mít rozlišení až 10 MPx. Hero 7 White pak nabídne záznam v rozlišení Full HD při 60 FPS a také dokáže fotit v rozlišení 10 MPx. Uživatelé však u něj musí oželet integrovaný GPS modul, tím se chlubí pouze dvě vyšší provedení.

Na pultech obchodů by se všechny tři kamery GoPro Hero 7 měly objevit už příští týden. Verze Black vyjde na 11 499 Kč, Silver na 8999 Kč a za White případní zájemci zaplatí 5999 Kč.

Foto: archív výrobce

GoPro Hero 7 White

Foto: archív výrobce

GoPro Hero 7 Silver

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám