Hlavní obsah

Nový Xbox bude levný, výkonné součástky potřebovat nebude

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kuloárech se již nějakou dobu mluví o tom, že společnost Microsoft pracuje na dvou nových televizních konzolích. Minimálně jeden z chystaných Xboxů by měl být přitom velmi levný, obejde se totiž bez výkonných součástek. Vůbec poprvé v historii amerického počítačového gigantu by měl být určen pro hraní v cloudu.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ovladač televizní konzole Xbox (ilustrační foto)

Článek

Na podobném principu staví i konkurenční konzole Nvidia Shield, která sice nepatří k těm nejvýkonnějším, ale bez problémů na ní fungují i novější hry. Výrobce je totiž streamuje a na podobném principu by měla podle informací serveru The Verge stavět také konzole od Microsoftu.

Systém Nvidia Shield dokáže spouštět moderní hry díky službě GeForce Now. Ta pro chod her využívá výpočetní výkon serverů Nvidie a lidé tak nemusí být doma tak výkonnou konzoli.

Foto: Novinky

Nvidia Shield

V praxi je toto řešení poměrně praktické, protože i když se budou zvedat hardwarové nároky jednotlivých titulů, Shield si s tím hravě poradí – on sám totiž žádný vysoký výkon na pouhý „přenos“ obrazu přes internet nepotřebuje.

Právě proto si Nvidia mohla dovolit namontovat do televizní konzole pouze součástky, které se podobají výbavě chytrých telefonů a počítačových tabletů. A podobnou taktiku nyní chystá Microsoft u jednoho z nových Xboxů.

S ohledem na hardwarovou výbavu by měla být novinka od Microsoftu velmi levná, však také konkurenční Shield se v obchodech nabízí podle Zboží.cz za částky okolo pěti tisíc korun.

Chystá se také výkonný Xbox

Druhá televizní konzole od amerického softwarového gigantu by naopak měla být velmi rychlá. Mělo by jít o nástupce modelu Xbox One X, který se pyšní již od loňského roku titulem nejvýkonnější konzole na světě. [celá zpráva]

Výkonný model bude určen pro náročné hráče, kteří budou chtít hrát tituly v pohodlí domova i bez nutnosti rychlé internetové přípojky, jako je tomu u konzolí stavících na streamovaných hrách.

Oba dva nové Xboxy by si měly odbýt premiéru najednou, pravděpodobně příští nebo přespříští rok. Zástupci Microsoftu nicméně zatím drží všechny informace ještě pod pokličkou.

BEZ KOMENTÁŘE: Xbox One XVideo: archív výrobce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám