Hlavní obsah

Fanoušci mají smůlu. Nintendo 4K ani virtuální realitu nechystá

Novinky, lez

Fanoušci společnosti Nintendo, kteří čekají na to, co přinese nová konzole tohoto japonského herního gigantu, budou pravděpodobně zklamaní. Šéf francouzské pobočky se totiž nechal slyšet, že podnik zatím neuvažuje o virtuální realitě ani jemném rozlišení 4K. Na tyto přednosti přitom sází řada konkurentů.

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

„Jsme menší než konkurence, a podle toho musíme plánovat,“ uvedl šéf francouzské pobočky Philippe Lavoué v rozhovoru pro list Les Numériques.

Narážel přitom právě na největší konkurenty – společnosti Microsoft a Sony. První jmenovaný softwarový gigant totiž od loňského roku láká případné zájemce na televizní konzoli Xbox One X, která je stavěna právě na hraní v jemném rozlišení 4K.

To je čtyřikrát více než v případě Full HD, obraz je tedy ve skutečnosti daleko více detailní a působí věrnějším dojmem.

BEZ KOMENTÁŘE: Xbox One XVideo: archív výrobce

BEZ KOMENTÁŘE: PlayStation 4 ProVideo: archív výrobce

Na standard 4K sází také společnost Sony, byť její konzole PlayStation 4 Pro není tak výkonná jako v případě Xboxu One X. Japonský podnik ale zase proti tomu nabízí ke svému hernímu systému helmu pro virtuální realitu. Ta dokáže přenést uživatele přímo doprostřed děje jednotlivých titulů, což zkrátka u obyčejných televizorů možné není.

Ani o jednom z podobných lákadel však Nintendo neuvažuje. „Když budeme dělat to samé co ostatní, budeme odsouzeni k záhubě,“ reagoval přímočaře Lavoué.

Nintendo místo toho vsadilo už u aktuálně nabízené konzole na netradiční koncept - vyrobilo hybridní systém, se kterým je možné hrát nejen doma u televizoru, ale také na cestách. Řeč je pochopitelně o konzoli Switch.

Foto: archív výrobce

Nintendo vyzrálo na vadné herní ovladače u konzole Switch

Tento systém je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty stačí jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Kdy bude představena nějaká další televizní konzole od společnosti Nintendo, šéf francouzské pobočky neprozradil.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám