Hlavní obsah

Xiaomi představilo konkurenci pro MacBook Pro

Novinky, sko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínské Xiaomi zdaleka nevyrábí pouze mobilní telefony, kterými je u nás nejvíce známé. Ve svém portfoliu má i povedené notebooky. Stejně jako u telefonů i jeho laptopy nezapřou inspiraci u produktů s logem v podobě nakousnutého jablka. To platí i pro nový Xiaomi Mi Notebook Pro, který čínský výrobce v pondělí představil jako svou novou vlajkovou loď mezi počítači. Notebook se svým designem na první pohled inspiroval řadou MacBook Pro a Xiaomi ho ostatně staví jako jeho hlavního konkurenta.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Notebook Pro

Článek

Už použité materiály a dílenské zpracování přitom naznačují, že Xiaomi míří s Mi Notebook Pro vysoko. Zapomeňte na plasty. Tělo notebooku je vyrobeno z hliníku a displej je krytý ochranným sklem Gorilla Glass třetí generace, takže nemusíte mít obavu o škrábance.

Díky poměrně tenkým rámečkům kolem displeje se podařilo i s 15,6“ displejem dosáhnout u Mi Notebook Pro srovnatelné velikosti s 15“ MacBook Pro 2017. Jeho rozměry jsou 360,7 × 243,6 x 15,9 mm a hmotnost se zastavila na 1,95 kg.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Notebook Pro

Právě displej je však největší slabinou jinak povedeného notebooku. Nejenže je výrazně lesklý, ale na úhlopříčce 15,6“ se musíte spokojit pouze s rozlišením FullHD. To Apple nabízí na 15“ displeji RETINA rozlišení, a jeho zobrazení je tak mnohem jemnější.

Pohled pod kapotu Mi Notebook Pro naopak potěší. Naleznete zde osmou generaci procesorů Intel Core i7 s vylepšenou grafickou kartou (Nvidia GeForce MX150), až 16 GB paměti DDR4 RAM 2400 MHz a interní pamětí až 256 GB PCIe SSD.

Takto výkonný hardware však také produkuje velké množství tepla. O jeho ochlazení se proto stará nový „symetrický design chlazení“, který má být mnohem efektivnější než předchozí generace.

Pohodlná klávesnice a množství portů

Notebook je vybavený plně podsvícenou klávesnicí, o které Xiaomi tvrdí, že je o 19 procent větší než MacBook Pro, díky čemuž má být mnohem pohodlnější při psaní. Další vychytávkou je pak trackpad, který má ve svém pravém horním rohu integrovanou čtečku otisků prstů kompatibilní s funkcí Windows Hello.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Notebook Pro

Proti svému jablečnému konkurentovi má Xiaomi navrch i v mnohem širší konektivitě. K dispozici máte kromě dvou portů USB Type-C, USB 3.0, USB 2.0, HDMI, 3,5 konektor pro připojení sluchátek a i čtečku paměťových karet 3-v-1. Bezdrátové připojení pak zajišťuje dual-band Wi-Fi 802.11ac.

Za zmínku rovněž stojí nové, na zakázku vyrobené reproduktory Harman Infinity se zvukem Dolby Atmos nebo baterie s kapacitou 60Wh, která by měla vystačit až na 8,5 hodiny provozu. Nová lehká nabíječka, která se zapojuje do USB Type-C, přitom baterii nabije na 50 procent za pouhých 35 minut.

Xiaomi Mi Notebook Pro se již brzy objeví na domácím trhu ve třech konfiguracích. V nejnižší výbavě s procesorem Intel Core i5 a 8 GB RAM vyjde na 5999 juanů (22 600 Kč s DPH), střední konfigurace s procesorem Intel Core i7 a 8 GB RAM bude stát 6399 juanů (25 800 Kč s DPH).

Za nejvyšší konfiguraci, která disponuje procesorem Intel Core i7 a 16 GB RAM, zaplatí zákazníci 6999 juanů (28 200 Kč s DPH). Zatím nicméně není jisté, zda se dostanou i na český trh. V tomto případě by se cena kromě DPH navýšila i o přirážku prodejcům. I tak by se však stále mělo jednat o velice konkurenceschopný notebook.

Foto: archív výrobce

MacBook Pro

Foto: archív výrobce

Detailní pohled na Touch Bar

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám