Hlavní obsah

Jde to i bez kabelů. Pecky spolu komunikují bezdrátově

Novinky, rim

Veletrh IFA startuje v německém Berlíně pro širokou veřejnost oficiálně až v pátek. První výrobci nicméně již v rámci novinářských dnů odhalují své novinky pro předvánoční sezónu. Například společnost Samsung odhalila nová bezdrátová sluchátka IconX.

Foto: rim, Novinky

Samsung IconX

Článek

Bezdrátová sluchátka jsou na trhu dlouhá léta, prakticky bez výjimky jde však o modely vybavené hlavovým nástavcem. Pokud někdo upřednostňuje pecky, musel se ještě před časem zkrátka smířit s kabelem.

Změnilo se to až loni, kdy společnost Samsung ukázala své první bezdrátové pecky. A v letošním roce se příznivci jihokorejského elektronického gigantu mohou těšit na nástupce. Model IconX vychází z designu loňského modelu, vylepšeny však byly v celé řadě funkcí.

Foto: rim, Novinky

Samsung IconX (2017)

Hudbu si můžete vychutnávat on-line i off-line po stažení skladeb z chytrého telefonu nebo z PC. Stejně tak je ale možné skladby nahrát do vnitřní paměti zařízení, byť k dispozici jsou pouze 4 GB úložného prostoru.

Sluchátka se připojují k telefonu prostřednictvím technologie Bluetooth, přičemž jedno mezi druhým komunikuje také bezdrátově. Jak jsme si mohli vyzkoušet v Berlíně na vlastní kůži, sluchátka překvapivě z uší nevypadávají ani při běhu.

Osobní trenér

Sportovní nadšence jistě potěší zabudovaná aplikace Running Coach, kterou můžete aktivovat pouhým klepnutím na sluchátko. TA poskytne uživateli aktuální informace o jeho fyzické aktivitě a zároveň ho může vést tréninkem.

Výdrž baterie by se měla pohybovat v bezdrátovém režimu okolo pěti hodin. Součástí balení ale bude i transportní pouzdro se zabudovanou baterií, které dokáže jednou zcela nabít obě vybitá sluchátka.

Sluchátka IconX by měla být k dostání v průběhu listopadu za cenu pohybující se okolo 6000 korun.

Foto: rim, Novinky

Samsung IconX (2016)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám