Hlavní obsah

Herní počítač se ukrývá v překvapivě kompaktní skříni

Novinky, ort

Společnost Asus uvedla na trh nový herní počítač, který láká překvapivě kompaktními rozměry. Všechny výkonné součástky se totiž podařilo vtěsnat do malé skříně, jež odpovídá svými proporcemi spíše obyčejné kancelářské sestavě.

Foto: archív výrobce

Asus PC VivoPC X

Článek

Novinka se jmenuje PC VivoPC X a její rozměry jsou 260 x 280 x 76 mm. Je to tedy opravdový drobek, alespoň tedy na poměry herních strojů. Skříň je tradičně vyvedena v odstínech černé a červené barvy, právě na takovou barevnou kombinaci sází herní sestavy řady Republic of Gamers pravidelně.

To nejzajímavější se vcelku pochopitelně ukrývá uvnitř. Srdcem celého počítače je procesor Intel Core i5-7300HQ, jehož čtyři jádra v základu tepou na frekvenci 2,5 GHz. V případě potřeby se však dokážou automaticky přetaktovat až na 3,5 GHz.

Foto: archív výrobce

Asus PC VivoPC X

O grafický výkon se pak stará karta GeForce GTX 1060, která by měla zajistit dostatek výkonu pro hraní ve Full HD rozlišení, a to i při vysokých detailech. Podle výrobce by výkon tohoto stroje měl mimochodem bohatě stačit i pro chod moderních systémů pro virtuální realitu.

Pro úplnost dodejme, že kapacita operační paměti je 8 nebo 16 GB a jde o moduly typu DDR4. V základu má sestava bohužel pouze obyčejný pevný disk s kapacitou 1 TB. Na základní desce se nicméně ukrývá M.2 slot, uživatelé tedy mohou sami stroj snadno vylepšit o rychlejší SSD jednotku.

Foto: archív výrobce

Asus PC VivoPC X

PC VivoPC X je zatím v prodeji pouze v zahraničí. Základní konfiguraci s 8 GB operační paměti si výrobce cení na baťovských 799 dolarů, tedy v přepočtu bezmála 20 000 korun.

Kdy se novinka začne prodávat na tuzemském trhu, není v tuto chvíli jasné. Lze nicméně předpokládat, že přístroj se v českých obchodech bude nabízet patrně ještě o několik tisíc korun dráž. K uvedené částce si je totiž nutné připočítat ještě náklady na dovoz a daň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám