Hlavní obsah

Pasažérce se při letu vznítila sluchátka. Může se to stát i vám, varují Australané

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Australské úřady varují před užíváním bateriemi napájených zařízení při cestování letadlem. Jedné z pasažérek, která letěla z Pekingu do Melbourne, se totiž během cesty vznítila sluchátka a ona utrpěla popáleniny. Zranění ženy jsou jen lehkého charakteru díky její vlastní duchapřítomnosti.

Foto: Australian Transport Safety Bureau

Popálená cestující

Článek

Nejmenovaná žena poklimbávala, když ji najednou vzbudil zvuk připomínající výbuch. Když si sundala sluchátka s vlastní baterií, viděla, že jiskří. Okamžik nato začala hořet a tavit se.

„Sáhla jsem si na obličej, načež mi sluchátka spadla na krk. Dál to pálilo, takže jsem je strhla a odhodila na zem. Jiskřila a byly na nich plamínky,“ cituje popálenou Australský úřad pro bezpečnost v dopravě.

Foto: Australian Transport Safety Bureau

Popálená cestující

Žena skončila se začazeným obličejem a puchýři na rukou. Kdyby ale měla sluchátka na uších jen o chvíli déle, mohlo to dopadnout mnohem hůře.

„Když jsem chtěla sluchátka zadupnout, posádka už byla u mě připravená s nádobou vody a hodila hořící sluchátka dovnitř,” dodala popálená cestující.

Reklama

Výběr článků

Načítám