Hlavní obsah

Stolní počítače Apple nepohřbívá, příští rok ukáže nové iMacy

Novinky, ort

Z poslední letošní tiskovky by se mohlo zdát, že společnost Apple láme nad stolními počítači hůl. Americký počítačový gigant se na ní totiž věnoval výhradně přenosným počítačům. Podle serveru Tech Crunch to ale není tak úplně pravda, protože už v příštím roce by se měly ukázat nové iMacy.

Foto: Apple

Apple iMac

Článek

Příchod nových all-in-one počítačů, které ukrývají všechny důležité součástky v monitoru, naznačil údajně samotný šéf Applu Tim Cook. Ten totiž v interním e-mailu všechny zaměstnance informoval o tom, že americký počítačový gigant se stolními počítači rozhodně nekončí.

Podle něj nové modely přijdou již velmi brzy, s největší pravděpodobností tedy zkraje nadcházejícího roku.

Aktuálně nabízené modely jsou již staré

A není se čemu divit, sestavy iMac potřebují upgrade už jako sůl. V současné podobě byly totiž tyto stroje představeny už před čtyřmi roky, což je ve světě neustále se vyvíjejících počítačových systémů neskutečně dlouhá doba.

Foto: Apple

Nový iMac připomíná svým vzhledem iPad

Aktuální verze se prodává v šesti různých konfiguracích, jež se od sebe liší především velikostí úhlopříčky, ale také použitými součástkami. Ceny základního modelu s 21,5palcovým monitorem a rozlišením 1920 x 1080 pixelů startují na necelých 35 tisících korun.

Vybavenější verze s 27palcovou obrazovkou, která má díky standardu 5K extrémně jemné zobrazení (5120 x 2880 obrazových bodů), se pak prodává od 58 000 Kč. Za tuto sumu však nabízí poměrně slušnou výbavu. Ve všech konfiguracích je k dispozici 1TB pevný disk, 8 GB operační paměti a procesor Intel Core i5. Vybírat mohou zákazníci mezi integrovaným grafickým čipem nebo výkonnější samostatnou kartou AMD Radeon R9 M395 s 2 GB videopaměti.

Výkonnější komponenty na přání

Na přání je možné sestavu dovybavit výkonnějšími komponenty, jako jsou například procesor Intel Core i7 (4 GHz), který se v případě potřeby dokáže sám přetaktovat díky technologii Turbo Boost na 4,2 GHz, až 32 GB operační paměti a klidně i 1TB SSD disk. Cena za nejlepší možnou konfiguraci ale velice snadno přehoupne pomyslnou hranici 100 000 korun.

Na jakých součástkách bude stavět nová verze iMacu, kolik bude stát a jak přesně bude vypadat, zatím není jasné.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám