Hlavní obsah

Apple končí se špičkovým MacBookem Pro, který je hitem bazarů

Novinky, ort

Když společnost Apple představila v roce 2011 MacBook Pro, šlo o jeden z nejvýkonnějších laptopů vůbec. Přestože se v obchodech již nenabízí, populární stále ještě je – velké poptávce se těší především na nejrůznějších bazarech. To se ale možná brzo změní, protože americký počítačový gigant se rozhodl s tímto modelem skoncovat.

Článek

MacBook Pro z roku 2011 byl zařazen pracovníky Applu na seznam zastaralých počítačů. To jinými slovy znamená, že americký počítačový gigant pro něj zcela ukončí podporu. Nebudou se vyrábět náhradní díly a přístroj nebude možné servisovat v oficiálních střediscích Applu.

Vzhledem k tomu, že před pěti lety šlo o vůbec nejvýkonnější stroj na světě v přenosné podobě, dostatek výkonu i přes ukončení podpory nabízí také nyní. Právě to je jeden z důvodů, proč je v současné době po těchto použitých laptopech s logem nakousnutého jablka tak vysoká poptávka.

Například na serveru Sbazar.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, jsou k dispozici desítky MacBooků Pro. Ceny pět let starého stroje startují na částce 11 800 Kč, v závislosti na konfiguraci se ale mohou vyšplhat až na více než 25 000 Kč.

MacBook Pro se nabízí ve velikostech 13, 15 a 17 palců, v nejvyšší konfiguraci může být vybaven procesorem Intel Core i7. Stroj nabízí stejně jako nejnovější verze takzvaný unibody design, díky kterému je celé šasi notebooku vyrobeno z jednoho kusu hliníku.

Detailní test 15palcového MacBooku Pro naleznete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám