Hlavní obsah

Samsung se radikálně změní. Podnik se rozdělí a zbaví se divize počítačů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung by se měl v nadcházejících měsících změnit k nepoznání. Jihokorejský elektronický gigant, který se proslavil výrobou smartphonů, tabletů, televizorů i bílé elektroniky se patrně zbaví své divize zabývající se klasickými počítači a laptopy. Upozornil na to server GSM Arena.

Foto: mif, Novinky

Notebook od společnosti Samsung. (Ilustrační foto)

Článek

Společnost Samsung skoncovala s prodejem počítačů v Evropě již před dvěma lety. Na zbývajících světových trzích je však nabízela stále. [celá zpráva]

„Rychle se přizpůsobujeme potřebám a požadavkům trhu. Právě proto ukončíme v Evropě prodej notebooků, a to včetně chromebooků,“ stálo tehdy v prohlášení jihokorejského podniku.

Foto: Samsung

Klasickým stolním počítačům se Samsung věnuje především na asijském trhu. Na snímku jsou aktuální modely 700T3A and 300T3A z letošního ledna.

Stažení z našeho kontinentu však již tehdy bylo předzvěstí, že počítačová divize nedosahuje takových prodejních úspěchů jako ty ostatní. To je údajně i jeden z důvodů, proč se Samsung nyní rozhodl odprodat divizi klasických počítačů úplně.

Zástupci jihokorejského elektronického gigantu to sice zatím oficiálně nepotvrdili, podle serveru GSM Arena je to ale spíš pouze formalita. Údajně jsou totiž již v plném proudu jednání s Lenovem, které má o divizi osobních počítačů zájem.

Dvě různé společnosti

O tom, že se v Samsungu skutečně schyluje k velkým změnám, svědčí také zpráva agentury Reuters. Podle ní správní rada řeší, zda celý podnik nerozdělit na samostatné společnosti.

V současnosti je totiž mateřská společnost Samsung Group provázána s celou řadou přidružených a dceřiných společností. Do nich se počítají nejen výrobní linky věnující se elektronice, ale například i lodní doprava, pojišťovnictví či těžký průmysl.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Samsung Galaxy Note 7

Akcionáři navíc tlačí na vedení podniku kvůli kauze týkající se problémového smartphonu Galaxy Note 7. Ten musel být opakovaně stažen z prodeje kvůli vadným akumulátorům, které se přehřívaly a v některých případech dokonce začaly hořet.

Model Galaxy Note 7 měl být přitom hlavním esem jihokorejského elektronického gigantu před Vánocemi, mělo jít o přímého konkurenta pro iPhone 7 a 7 Plus. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám