Hlavní obsah

Apple má problém. Špičkovému notebooku vypadává wi-fi

Novinky, mif

Nové MacBooky Pro mají být jedním z největších lákadel Applu před vánoční sezónou. Americkému počítačovému gigantu však nyní přidělávají více práce než užitku. Ukázalo se totiž, že přístrojům vypadává wi-fi signál, pokud připojíte určitá zařízení do USB portu.

Foto: archív výrobce

Jedním z největších vylepšení je u nových MacBooků Pro integrace druhého displeje – Touch Baru.

Článek

Na problém upozornil technologický nadšenec a známý americký youtuber Louis Rossmann. Ten si během testování nového notebooku s logem nakousnutého jablka všiml, že přístroj se odpojuje od routeru po zapojení určitých USB zařízení.

K internetu ani domácí síti se Rossmann nemohl podle vlastních slov připojit, pokud se snažil společně s MacBookem Pro používat USB mikroskop či externí disk. Sluší se nicméně podoktnout, že v případě druhého zmiňovaného zařízení se problém objevoval jen občas.

Problém nejspíše vyřeší aktualizace

Technologický nadšenec zároveň upozornil na to, že s předchozí generací tohoto špičkového notebooku od společnosti Apple žádné podobné problémy nebyly.

Foto: archív výrobce

MacBook Pro

Rossmann během testů nicméně přišel také na to, že wi-fi je možné po připojení problémového zařízení zprovoznit celkem snadno. Stačí vypnout a zapnout vestavěný adaptér bezdrátové sítě v notebooku, načež opět začne přijímat signál.

Z toho lze usuzovat, že jde s největší pravděpodobností o softwarovou chybu, kterou bude moci Apple opravit v některé z připravovaných aktualizací. Kdy se tak stane, však zástupci amerického počítačového gigantu zatím neprozradili.

Vysoký výkon a druhý displej

MacBook Pro je k dispozici ve dvou provedeních, která se liší podle velikosti displeje. Třináctipalcový model je poháněn procesorem Intel Core i5, který pracuje při taktu až 3,3 GHz. Stroj má až 512GB SSD jednotku a 8 GB operační paměti. O grafický výkon se stará integrovaný čip Intel Iris 550.

Patnáctipalcový model je ještě výkonnější. Pracovní tempo u něj udává procesor Intel Core i7 při frekvenci až 3,6 GHz. Ten je doplněn o dedikovanou grafickou kartu AMD Radeon Pro 455 se 2 GB vlastní paměti. Dále je k dispozici 16 GB operační paměti a až 512GB SSD jednotka.

V obou případech se notebook s logem nakousnutého jablka chlubí druhým dotykovým displejem nad klávesnicí, který se jmenuje Touch Bar. Apple do něj integroval i čtečku otisků prstů. Tento prvek slouží nejen k ovládání hlasitosti a některých multimediálních funkcí notebooku, ale také různých aplikací. Jeho vzhled se mění podle toho, jaký program je aktuálně spuštěný.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Nový MacBook Pro

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám