Hlavní obsah

Nejlepší tablet od Samsungu bude ještě výkonnější. A navíc zlatý

Novinky, ort

Vypadá téměř úplně stejně jako předchůdce, uvnitř se ale událo hned několik zásadních změn. Řeč je o novém tabletu Galaxy TabPro S GE, který aktuálně představuje to nejlepší v portfoliu společnosti Samsung. Svým výkonem se novinka může směle měřit s klasickými notebooky.

Foto: archív výrobce

Galaxy TabPro S GE

Článek

Původní model Galaxy TabPro S byl představen už zkraje roku na veletrhu CES v americkém Las Vegas. Vylepšený model s písmenky GE v názvu by měl být jedním z hlavních taháků jihokorejského elektronického gigantu ve vánoční sezóně.

Hlavní změny se u novinky udály uvnitř. Nové esko staví na stejném procesoru, konkrétně je k dispozici Intel Core M3-6Y30, který dokáže pracovat až na frekvenci 2,2 GHz. Zvětšila se nicméně kapacita operační paměti ze 4 GB na 8 GB, což by se mělo pozitivně promítnout do výkonu celého stroje. Narostl také úložný prostor ze 128 GB na 256 GB.

Foto: archív výrobce

Galaxy TabPro S GE

Foto: archív výrobce

Galaxy TabPro S GE

Všechny tyto součástky se podařilo vtěsnat do těla s tloušťkou pouze 6,3 mm a hmotností 693 g. Vyzdvihnout si rozhodně zaslouží i výdrž novinky – až 10,5 hodiny při běžné práci. Novinka z dílny jihokorejského elektronického gigantu má 12palcovou úhlopříčku s rozlišením 2160 x 1440 obrazových bodů.

Vzhled je zcela totožný jako u předchůdce, výrobce novinku odlišil pouze barevně. Výkonnější model totiž bude k dispozici pouze ve zlatém provedení. Předchůdce byl vyveden v odstínech černé barvy. Samsung Galaxy TabPro S GE je vybaven operačním systémem Windows 10.

Nové esko je již dostupné na zahraničních trzích. Cena byla stanovena na baťovských 999 dolarů, tedy v přepočtu něco málo přes 24 500 Kč. Volitelně půjde dokoupit šikovné pouzdro se zabudovanou klávesnicí – s ním nejde na první pohled vlastně ani poznat, že je to tablet a ne notebook.

Kdy a za jakou cenu se novinka objeví na pultech tuzemských obchodů, není zatím známo.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy TabPro S

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy TabPro S

Reklama

Výběr článků

Načítám