Hlavní obsah

Staré hry opět ožívají na retro konzoli

Novinky, chm

Super Mario, Zelda i Donkey Kong. Fanoušci starších her z osmdesátých let se mají v letošním roce opravdu na co těšit. Už na podzim totiž společnost Nintendo vydá retro konzoli Classic Mini NES, která bude hned v základu obsahovat celou řadu předinstalovaných titulů.

BEZ KOMENTÁŘE: Konzole Nintendo Classic Mini NESVideo: Nintendo

 
Článek

Příchod nové retro konzole oznámili zástupci společnosti už v červenci. Nově však vypustili do světa video, na kterém jde jednak detailně vidět samotný herní systém Classic Mini NES, jednak i některé z titulů, na které bude novinka lákat.

Už nyní je tak jasné, že k dispozici budou legendární tituly, jako jsou Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Metroid, Donkey Kong, PAC-MAN či Kirby’s Adventure. Seznam všech předinstalovaných her naleznete v tabulce na konci článku.

Foto: archív výrobce

Nová konzole Nintendo Classic Mini NES

Konzole Classic Mini NES je oslavou 30letého výročí herního systému NES, které připadá právě na letošní rok. Na první pohled se novinka skutečně podobá hernímu systému NES. Jak už slůvko Mini v názvu novinky napovídá, retro herní systém nebude tak velký jako původní verze. Půjde o zmenšeninu.

Nová konzole byla značně přepracována, čehož si uživatelé všimnou hned při snaze o připojení. Novinka má totiž konektor HDMI, který před třiceti lety vůbec neexistoval. Konzoli Classic Mini NES tak půjde poměrně snadno připojit i k moderním televizorům. Nebudou k tomu přitom potřeba žádné obrazové redukce ani nic podobného.

Foto: archív výrobce

Nová konzole Nintendo Classic Mini NES

Novinka se na pultech obchodů objeví přesně 11. listopadu. Někteří tuzemští prodejci ji však již nyní nabízejí v rámci předobjednávky, ceny podle nákupního rádce Zboží.cz startují v českých obchodech na 1550 Kč.

V balení případní zájemci naleznou kromě samotné konzole také jeden herní ovladač. Druhý půjde k systému přikoupit zvlášť za 300 Kč. Připlatit si lidé budou muset také za napájecí adaptér. Ke konzoli totiž bude dodáván pouze USB kabel, nikoliv samotná nabíječka.

Hry, které bude obsahovat konzole Nintendo Classic Mini
Balloon Fight
BUBBLE BOBBLE
Castlevania
Castlevania II: Simon’s Quest
Donkey Kong
Donkey Kong Jr.
DOUBLE DRAGON II: THE REVENGE
Dr. Mario
Excitebike
FINAL FANTASY
Galaga
GHOSTS‘N GOBLINS
GRADIUS
Ice Climber
Kid Icarus
Kirby’s Adventure
Mario Bros.
MEGA MAN 2
Metroid
NINJA GAIDEN
PAC-MAN
Punch-Out!! Featuring Mr. Dream
StarTropics
SUPER C
Super Mario Bros.
Super Mario Bros. 2
Super Mario Bros. 3
Tecmo Bowl
The Legend of Zelda
Zelda II: The Adventure of Link

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám