Hlavní obsah

Skládací dron Karma bude dražší, než se čekalo

Novinky, chm

První tuzemští obchodníci zařadili do své nabídky nový bezpilotní letoun Karma od společnosti GoPro, který byl představen teprve předminulý týden na veletrhu Photokina v německém Kolíně nad Rýnem. Dron je však citelně dražší, než se původně předpokládalo. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: Dron GoPro KarmaVideo: archív výrobce

 
Článek

Při oficiální premiéře výrobce oznámil cenu pro evropský trh – Karma měla stát 870 eur, tedy v přepočtu 23 500 Kč. Po započítání daně tak měla cena vzrůst zhruba na 28 000 Kč.

V Česku je však nový dron v rámci předobjednávky dostupný podle Zboží.cz za 30 000 Kč. Tedy o dva tisíce dráž, než se původně předpokládalo. Jde přitom o základní model bez přibalené akční kamery. V prodeji by se měly objevit i sety s modely GoPro Hero 5 Black a Hero 5 Session. Ty budou ale pochopitelně ještě dražší.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Dron GoPro Karma

Je nutné zdůraznit, že v současnosti jde skutečně pouze o předobjednávky. Kdy budou mít prodejci novinku fyzicky skladem, zatím není jasné.

Karma vypadá na první pohled jako obyčejný dron, akční kameru je však možné snadno odmontovat i včetně stabilizátoru a s ní natáčet tzv. z ruky. Stabilizátor přitom bude fungovat velmi podobně jako selfie tyč. Stejně tak je samozřejmě možné vyjmout i samotnou kameru a přidělat ji například na helmu nebo popruh batohu.

Snadno se složí

Velmi zajímavá je i konstrukce samotného dronu. Ten má totiž kromě odnímatelného stabilizátoru také skládací vrtule, jednoduše se ohnou směrem k tělu zařízení, aby při převozu zbytečně nepřekážely.

Celkově novinka působí velmi subtilním dojmem, ale podle tvůrců by si toho měla nechat líbit opravdu hodně. Vzhledem k tomu, jakého renomé dosáhla tato značka v segmentu akčních kamer, lze toto vyjádření brát velmi vážně.

K ovládání Karmy bude sloužit speciální jednotka s dotykovým displejem. Prostřednictvím něj uživatel přesně uvidí, co bezpilotní letoun natáčí. Ovládací jednotka bude samozřejmě součástí balení.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Takto vypadá dálkové ovládání dronu Karma. Ten je velmi skladný a vejde se do poměrně malého batohu.

Nové akční kamery GoPro

Dron Karma bude kompatibilní s novými akčními kamerami od společnosti GoPro. Jde konkrétně o modely Hero 5 Black a Hero 5 Session. [celá zpráva]

U modelu Hero 5 Black je hlavní vylepšení patrné na první pohled. Zatímco téměř všechny předchozí generace nabídly vodotěsnost a odolnost pouze při použití speciálního pouzdra, Hero 5 Black se obejde bez něj. I přesto je možné se s novinkou potápět do hloubky až deseti metrů. Zařízení je totiž vodotěsné samo o sobě.

Kamera využívá čip s rozlišením 12 megapixelů, díky němuž je schopná pořizovat 4K videa při 30 snímcích za sekundu. V případě Full HD standardu je pak k dispozici 120 snímků za sekundu. Zajímavé je také to, že Hero 5 Black nabízí nově i stabilizaci obrazu.

Hero 5 Session cílí na uživatele, kteří kladou důraz na co nejkompaktnější provedení. Také tento model dokáže natáčet 4K videa při 30 snímcích za sekundu. Kvůli důrazu na co nejkompaktnější rozměry není Hero 5 Session vybavena vlastním displejem. Uživatelé ji však nově mohou ovládat prostřednictvím hlasových povelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám