Hlavní obsah

Netradiční hybrid spojuje stolní počítač a tablet. Stojí 3000 Kč

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejrůznější hybridy, které dokážou například spojit to nejlepší ze světa tabletů a notebooků, se v poslední době těší nebývalé popularitě. Není proto divu, že se výrobci snaží podobně spojovat i další zařízení. Například společnost Onenuts se nyní snaží zaujmout novinkou, která kombinuje přednosti stolního počítače a tabletu.

Foto: archív výrobce

Onenuts T1

Článek

Nový hybrid zvaný T1 vypadá na první pohled velmi netradičně. Mohlo by se zdát, že jde o obyčejný tablet. Ve skutečnosti je však základna tohoto zařízení tak velká, že se směle může měřit s miniaturními počítačovými sestavami.

Toto přirovnání jsme nepoužili náhodou, celý stroj totiž skutečně jako stolní počítač funguje. V jeho výbavě nechybí plná konektorová výbava čítající síťové rozhraní, HDMI, USB 3.0 a v neposlední řadě i čtečku paměťových karet.

Výkon podprůměrný

Uvnitř zařízení tepe čtyřjádrový procesor Intel Atom Z8300, který dostal do vínku 2 GB operační paměti. Výkon je tedy na dnešní dobu spíše lehce podprůměrný, čemuž ale na druhou stranu odpovídá pořizovací cena.

Dále je k dispozici 32GB úložný prostor. Jak je z řádků výše nejspíše již patrné, úložiště může být snadno rozšířeno prostřednictvím paměťových karet.

Foto: archív výrobce

Onenuts T1

Na vrchní straně této netradiční sestavy je umístěn dotykový displej s úhlopříčkou osm palců a rozlišením 1280 × 800 obrazových bodů. Kromě něj je možné využít i napevno zabudovaný projektor, jenž dokáže na zdi nebo plátně vytvořit obraz s úhlopříčkou až 81 palců.

Baterie nechybí

Aby bylo možné novinku využívat jako tablet, je vybavena akumulátorem s kapacitou 4850 mAh. Ten by měl udržet zařízení v provozu i bez elektrické zásuvky po dobu dvou hodin. Ve výbavě nechybí ani bezdrátové adaptéry wi-fi a bluetooth.

Všechny tyto součástky běží pod operačním systémem Windows 10, uvedl server Liliputing.

Patrně tím nejzajímavějším je na modelu Onenuts T1 pořizovací cena. V zahraničí se totiž nabízí i s poštovným za 120 dolarů, tedy necelé tři tisíce korun. Jedinou vadou na kráse je, že netradiční hybrid zatím není k dispozici pro koncové uživatele, ale pouze pro velkoodběratele.

Kdy a za jakou cenu se novinka objeví na tuzemském trhu, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám