Hlavní obsah

Největší počítačový veletrh v Evropě přinese mobilní i hardwarové novinky

Novinky, ort
Berlín

Sousední Německo se už za pár dní stane Mekkou všech počítačových nadšenců. V Berlíně se totiž bude již tradičně konat IFA – největší počítačový veletrh v Evropě. Na něj se sjedou přední výrobci celého IT světa. K vidění budou kromě počítačů také nové tablety, chytré telefony a v neposlední řadě také různé hardwarové komponenty, periferie a nositelná elektronika.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Brány největšího evropského počítačového veletrhu se široké veřejnosti otevřou v pátek 2. září. Novinářské dny přeplněné tiskovými konferencemi předních výrobců však odstartují už ve středu 31. srpna.

Jen během prvního dne své novinky ukážou společnosti Acer, Bang & Olufsen, Panasonic, Bosch či Siemens. Hned další den, tedy ve čtvrtek, pak mají tiskové konference naplánovány firmy TomTom, DJI, Samsung, Philips, Sony, ZTE, Sharp či například Haier.

Na akci nebudou chybět ani zástupci bezpečnostních podniků, jako je například Kaspersky Lab. Lze tedy předpokládat, že IFA přinese i pohled do aktuálních trendů počítačové bezpečnosti. A stranou patrně nezůstanou v tomto ohledu ani počítačové tablety a chytré telefony.

Veletrh IFA bude možné navštívit až do středy 7. září, kdy se definitivně brány berlínského výstaviště uzavřou.

Záplava novinek

Loňský ročník byl na novinky opravdu bohatý, stěžejní novinky na něm odhalili prakticky všichni výrobci ze všech koutů světa.

Prakticky vše se točilo okolo nových počítačových sestav a notebooků. Premiéru zde totiž měla celá rodina nové generace procesorů Intel Core, které jsou rychlejší než předchůdci a zároveň nabízejí díky šetřícím funkcím také nižší spotřebu, případně vyšší výdrž baterie.

Výstava také ukázala, jak se transformuje trh s klasickými stolními počítači. Velké bedny, na které jsme zvyklí u pracovních stolů, prakticky vymizely. Výrobci se pochlubili novými all-in-one sestavami, které ukrývají všechny důležité součástky uvnitř monitoru.

Velký prostor byl dán především chytrým telefonům. Výrobci se předháněli, kdo nabídne výkonnější model s brilantnějším displejem. V tomto ohledu zabodovala především společnost Sony, která světu ukázala první smartphone s 4K displejem.

Více se o loňském ročníku dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám