Hlavní obsah

Herní supertablet nakonec nebude. Kvůli klesajícímu zájmu lidí

Novinky, ort

Po několika odkladech měla společnost Nvidia uvést v letošním roce na pulty obchodů nejvýkonnější tablet na světě. Jak to ale vypadá, herní nadšenci se nakonec tohoto superstroje nedočkají. Americký výrobce totiž kvůli neustále klesající poptávce změnil plány. Upozornil na to server Android Police.

Foto: mif, Novinky

Základem tabletu měl být čip Tegra X1, který nabídne stejný výkon, jako měl v roce 2000 nejvýkonnější superpočítač na světě.

Článek

Klesající zájem o segment tabletů trápí prakticky všechny světové výrobce. A je to patrně jeden z hlavních důvodů, proč Nvidia váhala několik dlouhých měsíců s uvedením vlastního nového modelu. Připomeňme, že nový herní tablet se měl původně ukázat už v loňském roce.

Nakonec se tak ale nestalo a ze zprávy tohoto výrobce pro americký telekomunikační úřad FCC nyní vyplývá, že zástupci společnosti Nvidia se rozhodli dát nakonec novince úplnou stopku.

V dokumentu se totiž uvádí, že chystaný model známý zatím jen pod identifikačním kódem VOB-P2290W se nakonec uvádět nebude.

Stejný výkon jako superpočítače

To je poměrně škoda, protože výkon novinky měl být bezkonkurenční. Tablet měl být postaven na rychlém čipu Tegra X1, který využívá například i televizní konzole Nvidia Shield.

Z malého kusu křemíku se totiž podařilo jeho tvůrcům vykřesat takový výkon, jako měl v roce 2000 nejvýkonnější superpočítač na světě. Je podle tvůrců 35krát výkonnější než Apple TV, která u televizorů slouží především jako multimediální centrum a okrajově také jako herní platforma. Sedminásobně pak novinka převyšuje výkon Fire TV od Amazonu.

Foto: archív výrobce

Herní konzole Nvidia Shield

Jeden z největších výrobců grafických čipů na světě se nebojí ani srovnání s plnohodnotnými herními konzolemi. Proti dosluhujícímu modelu Xbox 360 od Microsoftu má více než dvojnásobný výkon. Nutno podotknout, že do srovnání s nejnovějším Xboxem One se zástupci Nvidie nepustili.

Nicméně i představa, že si hráči budou moci vzít výkon Xboxu 360 do kapsy na cesty, byla velmi lákavá. Nyní už je nicméně jasné, že všechno bude jinak.

Jako důvod, proč nebude tablet nakonec uveden, jsou uváděny obchodní příčiny. Společnost Nvidia se zkrátka rozhodla, že místo vlastního tabletu se bude věnovat spíše výrobě grafických karet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám