Hlavní obsah

Na doma i na cesty. Nová konzole od Nintenda bude přenosná

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O příchodu nové konzole, která nese prozatím pracovní název NX, se toho zatím příliš neví. Zástupci společnosti Nintendo doposud žádné podrobnosti prozradit nechtěli. Podle zdroje serveru Euro Gamer se nicméně fanoušci mohou těšit na výkonný procesor Tegra X1. Novinka navíc bude přenosná.

Foto: Nintendo

Nintendo

Článek

Doposud se počítalo s tím, že Nintendo NX bude v první řadě televizní konzole. Tedy jinými slovy, že bude napevno připojena u TV v obýváku a na cestách se budou muset fanoušci oddávat radovánkám na úplně jiném zařízení.

Podle Euro Gameru je ale všechno jinak. Testovací kity, které již Nintendo rozeslalo mezi vybrané herní vývojáře, totiž údajně nasvědčují tomu, že chystaná novinka bude plně soběstačné zařízení. Fungovat bude díky vlastnímu displeji klidně i na cestách, k provozu tedy nebude potřebovat TV.

U televizoru nicméně půjde konzole zasunout do dokovací stanice, aby s ní bylo možné hrát i na velké obrazovce. Nintendo tak odbourá nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty bude stačit jen jedno.

Foto: Nintendo

Nintendo Wii U

Výkonný mobilní čip

Orientaci na mobilní segment nasvědčuje i použití mobilního čipsetu Nvidia Tegra X1, který by měl podle výrobce poskytovat stejný výkon jako superpočítače v roce 2000. Byť byl představen už před dvěma roky.

Je podle tvůrců ze společnosti Nvidia 35krát výkonnější než Apple TV, která u televizorů slouží především jako multimediální centrum a okrajově také jako herní platforma. Sedminásobně pak novinka převyšuje výkon Fire TV od Amazonu.

Jeden z největších výrobců grafických čipů na světě se nebojí ani srovnání s plnohodnotnými herními konzolemi. Proti dosluhujícímu modelu Xbox 360 od Microsoftu má více než dvojnásobný výkon. Nutno podotknout, že do srovnání s nejnovějším Xboxem One se zástupci Nvidie nepustili.

Výkonem by se tak novinka měla velmi podobat televizní konzoli Nvidia Shield, která se na tuzemském trhu začala prodávat minulý měsíc. Shield nicméně není určen pro hraní na cestách, ale pouze u TV. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Herní konzole Nvidia Shield

Novinka se ukáže v březnu

Na pultech obchodů by se televizní konzole, která zatím nese pracovní název NX, měla objevit až na jaře roku 2017. Jak upozornil server IGN, vyplývá to ze zprávy o finančních výsledcích podniku, ve které naznačují zástupci Nintenda také chystanou budoucnost.

„Nintendo v současnosti vyvíjí herní platformu s kódovým označením NX, jde o zbrusu nový koncept. Prodej NX bude zahájen celosvětově v březnu 2017,“ stojí ve zprávě.

Původně se přitom proslýchalo, že novinka bude jedním z hlavních lákadel letošní herní konference E3, která se konala v červnu v americkém Los Angeles. Místo Nintenda se na této akci však s novou televizní konzolí vytáhl americký Microsoft. [celá zpráva]

O zákazníky bude v nadcházejících měsících bojovat také společnost Sony. Nová verze televizní konzole PlayStation by se měla objevit na pultech obchodů ještě před Vánocemi. Lákat bude především na vyšší výkon. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Xbox One S

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám