Hlavní obsah

Za 10 000 Kč i za půl miliónu. Chytré hodinky Apple Watch jsou v Česku

Novinky, ort

Společnost Apple začala prodávat chytré hodinky Watch ve vybraných státech už na konci loňského dubna. Na pulty českých obchodů se však oficiálně dostaly až v pátek. A ceny? Ty se v závislosti na modelu mohou vyšplhat klidně i na více než půl miliónu korun.

Co umí chytré hodinky od AppluVideo: archív výrobce

 
Článek

Stejně jako v zahraničí i v Česku jsou chytré hodinky s logem nakousnutého jablka dostupné ve třech různých provedeních. Nejlevněji vycházejí Watch Sport, které se v závislosti na velikosti displeje nabízejí za 10 990 Kč nebo 12 490 Kč.

Edici pojmenovaná jednoduše Watch je pak možné zakoupit od 17 990 Kč. Vrchol nabídky tvoří luxusní provedení Watch Edition. U něj budou muset případní zájemci vytáhnout z kapsy 300 tisíc korun, ale v závislosti na výrobních materiálech pouzdra a pásku klidně i více než půl miliónu korun.

Foto: archív výrobce

Apple Watch

Šikovný a stylový doplněk

Chytré hodinky od amerického počítačového gigantu umí bezdrátově komunikovat s iPhonem (podporovány jsou modely 5, 5c, 5S, 6 a 6 Plus) a do jisté míry suplovat jeho funkce. Je jimi možné ovládat hudební přehrávač či na nich nechat zobrazovat upozornění kalendáře, nové zprávy, a dokonce například i navigaci.

Stejně jako nejrůznější fitness náramky hlídají chytré hodinky s logem nakousnutého jablka také zdravotní stav uživatele – mohou počítat kroky, spálené kalorie apod. A když se budete málo hýbat? Jednoduše vám řeknou, že je na čase s tím něco dělat.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Apple Watch

Umí i telefonovat

Na rozdíl od většiny konkurenčních modelů lze s novinkou také telefonovat. Většina chytrých hodinek totiž zvládá pouze zobrazit příchozí hovor a uživatel vždy musí pro jeho uskutečnění vzít ro ruky chytrý telefon.

Apple Watch však mají zabudovaný mikrofon i reproduktor, takže je přímo s nimi možné telefonovat podobně jako s bluetooth handsfree. Bez iPhonu v kapse se ale samozřejmě neobejdou, v něm je totiž vložena SIM karta.

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Apple Watch v edici Hermès

Mikrofon zároveň slouží k zadávání hlasových povelů. Apple Watch totiž spolupracují také s virtuální asistentkou Siri, které je možné jednoduše zadávat nejrůznější úkoly, aby například nastavila budík, nebo jí klást otázky o počasí, letech či čemkoliv jiném.

Do chytrých hodinek od Applu je možné instalovat samozřejmě také aplikace. Vybírat je uživatel může prostřednictvím internetového obchodu v chytrém telefonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám