Hlavní obsah

CES 2016: Nevšední nápad proměnili v továrnu na peníze. Konkurence ale nikdy nespí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Americký sen. Tak přesně vypadá příběh manželů Wei-Shin Laiové a Jasona Wolfa. Před sedmi lety založili firmu na speciální sluchátka, která jsou určena na usínání. A rozpoutali tím doslova mánii, díky které se z nich stali boháči. Konkurence ale nezůstává pozadu.

Foto: mif, Novinky

Sluchátka SleepPhones

Článek

Manželé založili před lety společnost zvanou SleepPhones. Ta se věnuje vývoji speciálních čelenek, které mají zabudovaná sluchátka. Primárně jsou určeny na spaní, ale stejně tak se hodí například na běh v zimním období.

Jakkoliv tento nápad může některým jedincům připadat nesmyslný, americký trh si tyto čelenky zamiloval. To bylo vidět i u stánku společnosti SleepPhones na veletrhu CES. Lidé se zde doslova předbíhali, aby viděli nejnovější kolekci čelenek pro letošní rok.

Foto: mif, Novinky

Sluchátka SleepPhones získávají na veletrhu CES pravidelně několik let za sebou ocenění za inovace.

Ty už totiž dávno neslouží jen pro pohodlné usínání, ale dají se bezdrátově připojit klidně i k televizoru. V případě propojení s chytrým telefonem mohou fungovat také jako bluetooth handsfree.

Sluchátka jsou na nošení opravdu neskutečně pohodlná, také reprodukovaný zvuk se drží na velmi vysoké úrovni. Konkurovat systémům pro audiofily ale samozřejmě nemohou.

I tak se manželé netají tím, že společnost SleepPhones jim velmi dobře vydělává a z původního koníčku se rázem stala práce na plný úvazek. Aktuálně je k dostání již pět různých verzí čelenkových sluchátek, jejich ceny se pohybují v přepočtu od 1000 do 4000 Kč.

Šťastný konec?

Zda bude mít tento americký sen šťastný konec, ukáže ale až čas. Přímo na veletrhu CES jsme objevili sluchátka BedPhones, která stavějí na velmi podobném principu.

Neukrývají se sice v žádné čelence, ale jejich konstrukce je upravena tak, aby uživatele nijak neomezovala ani při usínání na boku.

Foto: mif, Novinky

Sluchátka BedPhones

Kromě velmi příjemné ergonomie si tato novinka zaslouží pochválit také za zvukový projev, který nijak výrazně nezaostává za konkurenčním modelem od společnosti SleepPhones. Cena by navíc měla být u sluchátek BedPhones ještě o pár dolarů nižší.

Kolem stánků obou zmiňovaných společností navíc mlsně kroužili zástupci asijských továren a pečlivě si prohlíželi každý detail sluchátek. Bude tedy zajímavé sledovat, za jak dlouho oběma společnostem vyroste úplně nová konkurence.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám