Hlavní obsah

CES 2016: Sluchátka čeká revoluce, pecky se zbaví kabelů

– Las Vegas
Novinky, ort

Není žádným tajemstvím, že výrobci se v posledních letech snaží zbavit kabelů. Zřejmé je to například u chytrých telefonů, které v posledních letech stále častěji sázejí na bezdrátové nabíjení. Nově by se však měly bez kabelů obejít i pecky do uší. Že to zní jako nesmysl? Ne, tato revoluční sluchátka opravdu fungují.

Foto: archív výrobce

První bezdrátové pecky na světě bude nabízet společnost Altec Lansing.

Článek

Bezdrátová sluchátka jsou na trhu dlouhá léta, prakticky bez výjimky jde však o modely vybavené hlavovým nástavcem. Pokud někdo upřednostňuje pecky, musí se zkrátka smířit s kabelem.

Změnit se to ale na letošním ročníku veletrhu CES rozhodla společnost Altec Lansing, která ukázala vůbec první bezdrátové špunty na světě. K přehrávači nebo mobilnímu telefonu se dají snadno připojit prostřednictvím rozhraní bluetooth. U smartphonu novinka funguje také jako handsfree.

V uchu drží sluchátka překvapivě dobře. Nevypadávají ani při běhu.

Obě sluchátka jsou velmi drobná a i mezi sebou komunikují bezdrátově. Právě kvůli dobrému přenosu signálu je na každém sluchátku malá anténka. V uchu tento náhlavní systém drží jen díky ušním nástavcům.

Jak jsme si mohli vyzkoušet v Las Vegas na vlastní kůži, sluchátka překvapivě z uší nevypadávají ani při běhu. Potěší také jejich zvýšená odolnost IPX7 proti stříkající vodě – například dešti nebo potu.

Zvuková kvalita je poměrně slušná, ocení ji především fanoušci tvrdších stylů požadující hutnější basy. Překvapivě nedochází ani k žádnému zpoždění reprodukce, jak tomu občas u bezdrátových technologií bývá.

V prodeji během pár měsíců

Každé sluchátko má vlastní baterii, která by měla vydržet podle informací výrobce až šest hodin. To není mnoho, je to ale zkrátka daň za kompaktní rozměry.

Revoluční sluchátka od společnosti Altec Lansing by se na pultech obchodů měla objevit v druhém čtvrtletí letošního roku. Nabízet se budou za 150 dolarů, tedy zhruba 3800 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám