Hlavní obsah

Nejdražší tablet v historii Applu

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple ukázala minulý týden úplně nový iPad Pro. Přestože americký počítačový gigant zatím nic o dostupnosti a ceně novinky v Česku neprozradil, první tuzemští prodejci ji již nabízejí v rámci předobjednávky. Základní model stojí bezmála 30 000 korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, kterého provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Apple iPad Pro

Článek

Nové iPady se v minulosti vždy prodávaly v základní konfiguraci za cenu okolo 10 až 20 tisíc korun. Startovací cenovka pohybující se těsně pod hranicí 30 000 korun tak dělá z iPadu Pro nejdražší tablet, jaký kdy Apple vyrobil.

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Apple iPad Pro

Americký počítačový gigant si mohl dovolit nastavit cenu takto vysoko díky tomu, že novinka s logem nakousnutého jablka patří k těm nejvýkonnějším tabletům na trhu a že směle může konkurovat i notebookům.

Ceny základního iPadu Pro s 32GB pamětí začínají podle Zboží.cz na částce 29 990 Kč. Za vrcholný 128GB model pak zájemci zaplatí 36 990 Kč.

V nabídce tuzemských obchodů se objevily také nové iPhony 6S a 6S Plus. Ceny menší verze 6S začínají na 23 990 Kč, u větší 6S Plus pak na 28 990 Kč, jak jsme informovali již v dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 6S a 6S Plus

Co umí iPad Pro

Apple iPad Pro má displej s úhlopříčkou 12,9 palce a rozlišení 2732 x 2048 pixelů. Doposud přitom Apple u svých tabletů nabízel pouze 9,7 nebo 7,9palcové obrazovky. Proti iPadu Mini je tak novinka téměř dvakrát tak velká.

Pro pohodlnější ovládání proto bude k novince Apple nabízet speciální stylus, který by měl svou přesností dostačovat i profesionálním grafikům. K modelu iPad Pro bude možné dokoupit také speciální obal, který má sloužit jako klávesnice.

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Apple iPad Pro

Uvnitř tabletu tepe nový procesor Apple A9X, který je podle zástupců Applu 1,8krát rychlejší než předchozí generace. Grafický výkon má u novinky narůst dvojnásobně. Z výbavy iPadu Pro se sluší vyzdvihnout také osmimegapixelovou kameru či podporu rychlých datových přenosů LTE. Potěší také přítomnost hned čtyř reproduktorů pro věrnější zprostředkování prostorového zvuku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám