Hlavní obsah

Došel toaletní papír? Pomoci má nové tlačítko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký internetový obchod Amazon přišel se zajímavým nápadem, který by měl lidem výrazně usnadnit doplňování domácích zásob. Když bude něco docházet, bude stačit zmáčknout speciální tlačítko. Právě jejich prodej byl nyní v USA zahájen, upozornil server The Verge.

BEZ KOMENTÁŘE: Tlačítka Dash Button mají usnadnit doplňování zásobVideo: Amazon

 
Článek

Novinka se jmenuje Dash Button. Na pohled vypadá jako obyčejné tlačítko bezdrátového zvonku, ve skutečnosti jde však o sofistikovanější zařízení, které se dokáže připojit k domácí wi-fi, podobně jako například notebook.

Podle vize Amazonu by měla mít každá domácnost hned několik takovýchto tlačítek. Umístit je přitom bude možné do spižírny, skříňky s kosmetikou nebo koneckonců klidně i na záchod. Každé tlačítko totiž bude prezentovat jeden výrobek v domácnosti – když bude docházet například toaletní papír, bude stačit zmáčknout tlačítko.

Foto: archív výrobce

Tlačítka Dash Button

To odešle objednávku na chytrý telefon majitele, který ji jediným dalším kliknutím potvrdí. Pak už jen nezbývá čekat, než kurýr doručí objednané zboží. Takovýmto způsobem přitom bude možné objednávat kromě toaletního papíru také kosmetiku, kojenecké potřeby, nápoje, jídlo či žrádlo pro domácí mazlíčky.

Nastavení každého tlačítka probíhá přímo prostřednictvím aplikace v chytrém telefonu. Uživatel si přitom bude moci zvolit například to, jaké množství daného sortimentu se má po stisknutí tlačítka objednat.

Nabídka tlačítek se bude rozrůstat

Chytrá tlačítka Dash Button, která by měla usnadnit doplňování domácích zásob, mohou prozatím zakoupit pouze předplatitelé prémiové služby Amazon Prime. Cena jednoho je stanovena na pět dolarů, tedy v přepočtu necelých 125 Kč.

Na výběr jsou v současnosti bezmála dvě desítky různých tlačítek, která reprezentují nejprodávanější sortiment na Amazonu. V budoucnu by však měly další výrobky přibývat, služba by se navíc měla rozšířit na všechny zákazníky tohoto amerického internetového obchodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám