Hlavní obsah

Čekání je u konce. Chytré hodinky od Asusu dorazily do Česka

Novinky, zgl

Společnost Asus ukázala svoje první chytré hodinky už loni v září na veletrhu IFA v německém Berlíně. Do tuzemských obchodů však novinka zvaná ZenWatch dorazila až nyní – po devíti měsících. Hlavními lákadly konkurenta Apple Watch mají být elegantní vzhled a příznivá cena.

Foto: archív výrobce

Asus ZenWatch

Článek

Zatímco cena Apple Watch se na evropském trhu pohybuje těsně pod hranicí 11 tisíc korun, novinka společnosti Asus je výrazně levnější. První tuzemští prodejci nabízejí  podle Zboží.cz ZenWatch od 6490 Kč.

Novinka se na první pohled nijak výrazně neliší od běžných hodinek. Řemínek je vyroben z pravé kůže a pouzdro z oceli. Dotykový displej je mírně zakřivený, nabídne úhlopříčku 1,63 palce a rozlišení 320 x 320 obrazových bodů.

Foto: archív výrobce

Asus ZenWatch

Pracovní tempo udává procesor Qualcomm Snapdragon 400 při taktu 1,2 GHz, který je doplněn o 512 MB operační paměti a 4 GB úložného prostoru.

Vše běží pod operačním systémem Android Wear. Vzhled hodinek ZenWatch, respektive pracovní plochy si uživatelé díky tomu mohou softwarově přizpůsobit. Novinka tak může vypadat jako běžné náramkové hodinky i jako digitálky.

Funkcemi se přístroj od společnosti Asus nijak výrazně neliší od konkurenčních hodinek. Je možné jej připojit k chytrému telefonu s operačním systém Android a na dálku jej tak ovládat – například fotoaparát, ale i další funkce. Samozřejmostí je také měření denní aktivity, jako jsou ušlé kroky, spálené kalorie, srdeční tep, doba trvání určité aktivity, intenzita cvičení nebo stupeň odpočinku.

Na Apple Watch se v Česku stále čeká

Asus ZenWatch jsou přímou konkurencí pro chytré hodinky s logem nakousnutého jablka. Ty se v České republice stále ještě neprodávají, přestože Apple je poprvé světu ukázal již také loni. [celá zpráva]

Ve vybraných státech začala společnost Apple model Watch prodávat už na konci dubna. V pátek se má prodej rozšířit do dalších států – například do Itálie, Mexika, Singapuru či Švýcarska. Kdy bude novinka dostupná v tuzemských obchodech, však americký počítačový gigant zatím neoznámil.

Co umí chytré hodinky od AppluVideo: archív výrobce

Chytré hodinky od amerického počítačového gigantu umějí bezdrátově komunikovat s iPhonem (podporovány jsou modely 5, 5c, 5S, 6 a 6 Plus) a do jisté míry suplovat jeho funkce. Je jimi možné ovládat hudební přehrávač či na nich nechat zobrazovat upozornění kalendáře, nové zprávy, a dokonce například i navigaci.

Stejně jako nejrůznější fitness náramky hlídají chytré hodinky s logem nakousnutého jablka také zdravotní stav uživatele – mohou počítat kroky, spálené kalorie apod. A když se budete málo hýbat? Jednoduše vám řeknou, že je na čase s tím něco dělat.

Do chytrých hodinek od Applu je možné instalovat samozřejmě také aplikace. Vybírat je uživatel může prostřednictvím internetového obchodu v chytrém telefonu.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám